Hogyan készülnek az azonos zárlatú ajtózárbetétek?

Az azonos zárlatú zárbetéteknél mindenképpen leegyszerűsítjük életünk eme területét, és megkönnyítjük a felhasználást. Úgy kell elképzelni, hogy pl. egy családi ház összes ajtajához nem kell külön kulcsokat keresgélni, óriási kulcscsomóval mászkálni, melyet sehova nem tudunk normálisan elhelyezni, mert mindig útban van. A női táskában belegabalyodik egyéb dolgokba, a farmerzsebben szúrja a lábat, ha kitesszük az autóba, mindent összekaristol a rengeteg kulcs. Egyszóval a legpraktikusabb megoldás az azonos zárlat ilyenkor, azaz egy kulcs nyit mindent, a kertkaputól kezdve, a bejárati ajtón keresztül, a garázsajtóig bezárólag.

Tovább olvasom

Melyik ajtóba, milyen zárbetét való?

A legtöbb bejárati ajtóba cilinderzár van telepítve. A cilinderzár egy zárbetét, ami általában rézből készül. Különböző osztásban gyártják őket, az alapmérettől kedve, a szimmetrikus méreteken keresztül, a leghosszabb méretig bezárólag.

Tovább olvasom

Digitális kitekintő vásárlás, értékesítés

A digitális kitekintők ugyanúgy el vannak terjedve a piacon, mint az okostelefonok, laptopok, fülhallgatók. A kérdés csak, hogy milyen beszerzésből, mennyire megbízható terméket lehet vásárolni, van-e rá garancia, utánpótlás, ha tönkremenne. Fontos a könnyű kezelhetőség, a beüzemelés és a felszerelés, illetve, hogy egyszerű-e benne az elemek cseréje.

Tovább olvasom

Hogyan vásároljunk jó zárbetétet? – A méret a lényeg

Ha olcsó zárat akar vásárolni, akkor Ön nem a mi ügyfelünk, arra ott vannak a tömegcikkeket árusító, egymással (árban lefelé) versenyző webes felületek. Náluk a haszon az első, nálunk pedig a biztonság és az ügyfél elégedettsége. A mi izraeli zárbetétjeinket nem árusítja még a sarki fűszeres is, és ami a legfontosabb, hogy mind az SKG csúcskategória, valamint a LOCXIS prémium kategória, továbbá az interaktív csapos, másolásvédett Keylocx zárbetét kulcsait Magyarországon csak két helyen másolják, csakis szigorú ellenőrzések mellett. Ezen ellenőrzésekről az üzletek nem is tudnak. Ezzel ellentétben, a tömegcikkeket boldog-boldogtalan másolja kontroll nélkül, fittyet hányva arra, hogy a zárhoz van-e kártya vagy nem, védett vagy nem. Csakis a profit számít – tipikus magyar mentalitás.

Tovább olvasom

Hányféle kulcsprofilt tartunk az izraeli RB zárból?

Jelenleg öt különböző kulcsvágású profilt használunk, mind a szervizben, mind az eladásban. Az ötből négy, másolásvédő kódkártyával rendelkezik. Az ötödik, Dynamic zárbetétnek lejárt a másolásvédelmi ideje, de maga a zárbetét így is professzionális, a kulcsával együtt. A Dynamic zárbetét csap a csapban rendszerű kivitel. A pontos kulcsmásolás érdekében érdemes izraeli kulcsmásológépet alkalmazni, hiszen a kulcsról kulcsra való másolás nem minden esetben 100 % pontosságú. Ennek a zárbetétnek laponmart kivitelű a kulcsa, mindkét oldalon az A,B,C,D betűk és az 1,2,3,4,5 számok kombinációja található. A Dynamic kulcsprofilja 02-es. A kulcs fejének az alakja egy gömbölyített háromszög, fekete színben. A zárbetét kifutóban lévő termék. Érdemes ellátogatni webáruházunkba, ahol jelenleg akciós árakon fut.

Tovább olvasom

Mennyibe kerül egy törésvédett biztonsági zárbetét a bejárati ajtóba?

Az árát tekintve nem egy középút a vásárláskor, de a Suzukit sem hasonlítjuk össze a Mercedessel, mert ez is egy prémium kategória. Az alapméret 30.000 Ft-tól indul, a felsőbb méretek 40-45 ezer forintot is taksálnak. De 2022-be még komolyabbá válik az SKG zár a kulcsfelépítésben, illetve egyeztetés alatt van a gyártóval a 3 helyett az 5 kulcsos változat piacra dobása. Ezt a zárat kizárólag mi forgalmazzuk hazánkban, csak a kulcsmásolási jog van kiadva partnerünknek. A betétből bárki vásárolhat, magánszemély, szerelő, zárszaküzlet, egyedi igény szerint.

Tovább olvasom

Mik azok a törésvédett zárbetétek?

A törésvédett zárbetétekre a leginkább jellemző (mint a nevében is benne van), hogy megakadályozza a betét széttörését, kettétörését, ezáltal védve az ajtóban lévő zárszerkezet kinyitását. A 2020-as statisztikai számok alapján (budapesti adat, itt a legnagyobb a betörések száma), 1000 betörésre 873 zártöréses eset jutott. Ez pedig mind sikeres betörést jelent. Ezt a rendőség is alátámasztja, hiszen a helyszínelés után bizonyítékként lefoglalták a kettétört zárbetéteket. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az ajtó síkjából kilógó zárbetét már a laikus számára is szembetűnő, nem is említve a betörőket!

Tovább olvasom

Zártörési módszerek bejárati ajtóknál – hogyan tudunk védekezni

A zártörési módszert főleg azoknál az ajtóknál alkalmazzák, ahol kilóg a zárbetét, nincs a zárbetét elején kikönnyítés vagy az aljában végigfutó acélhíd a törés ellen, illetve, ha a zárat védő címkegarnitúra gyenge anyagból készült. A védekezés csak akkor praktikus, ha a pajzs masszív, azaz erős anyagból van, a zárszerkezetben lévő zárbetét törésvédett, így a törés során csak az első rész szakad le. Vagy pl. megfelelő védelem lehet az SKG acélhidas cilinder változat, hiszen itt el sem tudja törni a betörő a célszerszámmal a betétet.

Tovább olvasom

Hogyan mérjük meg a zárbetétet

Mielőtt zárbetétet vásárolunk, igen fontos, hogy megfelelő minőségű és méretű zárbetét kerüljön kiválasztásra. Mind a telefonos/ interneten leadott, mind a webáruházas vásárlás során előfordul, hogy a vásárló ezeknek a szempontoknak nincs a tudatában. A telefonban csak az hangzik el, hogy műanyag ajtóhoz szeretnének egy zárbetétet. Nem győzzük hangsúlyozni hogy a nem szabályos és megfelelő méretű ajtózárbetét alkalmazása különféle problémákat vonhat maga után! Persze próbálunk segíteni mindenkinek, de a méretet a vevőnek kell meghatároznia. Mi azt nem tudhatjuk, hogy a vonal másik végén, egy szegedi társasházban milyen méret van beszerelve. Mi csak tanácsot tudunk adni a minőségt, biztonságot illetően, illetve, hogy mire kell(ene), hogy ügyeljenek

Tovább olvasom

Kényelmes kulcs, biztonságos zár

Sokan azt gondolják, hogy bármilyen kulcs vagy zár jó, úgyis csak reggel és este használják, de ezt meg kell, hogy cáfoljuk, több dologgal is alátámasztva. Az olcsó zárak kulcsai hamar kopnak, anyaguk miatt hamar beletörnek a zárba, és némelyik zárhoz tartozó kulcsnak olyan bumszli feje van, hogy nem esik kézre, a kulcskarikára is alig fér rá, a kulcs széles válla miatt pedig beleakad a nadrágzsebbe, vagy a táska bélésébe. Az olcsó zárbetétek élettartama 0,5-1 év. A biztonságukat nem is említjük, mert ha a betörő belefut egy ilyen gyengébb zárba, akkor ki is használja a lehetőséget és hamar, könnyedén, zaj nélkül be is jut a lakásba.

Tovább olvasom