Hányféle kulcsprofilt tartunk az izraeli RB zárból?

Jelenleg öt különböző kulcsvágású profilt használunk, mind a szervizben, mind az eladásban. Az ötből négy, másolásvédő kódkártyával rendelkezik. Az ötödik, Dynamic zárbetétnek lejárt a másolásvédelmi ideje, de maga a zárbetét így is professzionális, a kulcsával együtt. A Dynamic zárbetét csap a csapban rendszerű kivitel. A pontos kulcsmásolás érdekében érdemes izraeli kulcsmásológépet alkalmazni, hiszen a kulcsról kulcsra való másolás nem minden esetben 100 % pontosságú. Ennek a zárbetétnek laponmart kivitelű a kulcsa, mindkét oldalon az A,B,C,D betűk és az 1,2,3,4,5 számok kombinációja található. A Dynamic kulcsprofilja 02-es. A kulcs fejének az alakja egy gömbölyített háromszög, fekete színben. A zárbetét kifutóban lévő termék. Érdemes ellátogatni webáruházunkba, ahol jelenleg akciós árakon fut.

A legbiztonságosabb, illetve a legbonyolultabb vágási kulcsú az SKG LOCXIS kivitel. A kulcsba két mozgó alkatrész van belepréselve. A zárbetétben egyedi, speciális méretű csap határozza meg a lyukak méretét (Z-1). Ez a zárbetét a Mabisz legmagasabb, 6-os szintű besorolását kapta, mert mindent tud, amit a mai követelmények megkövetelnek.

A Keylocx zárbetéteknél 3 különböző profilt alkalmazunk. Egyik kulcs sem megy bele a másik profilú zárbetét nyílásába. Az alsó fényképen lehet látni a profilok bemarásait, hogy különbözőek, illetve a mozgó alkatrészek mindhárom modellnél máshol vannak a kulcsszárba belepréselve. A mozgó alkatrész maga az interaktív csap. A különböző pontokon való elhelyezkedéseivel és a nutok másféle bemarásával tud a gyártó más-más országokba különféle profilokat biztosítani. A Keylocx zárbetétek kártyáin egy betű és 6 számjegy található, a betű általában M jelzésű. Ez a mozgó alkatrész csapmeghatározó kódja.

Mind a Keylocx, mind a LOCXIS SKG profilok kulcsait az általunk meghatározott helyen másolják, Magyarországon összesen 3 helyen. A kártyára vigyázni kell, mert a kártya mindenképpen szükséges a kulcsmásoláshoz!

Kik használják a saját profilt?

Cégünktől saját kulcsprofilt lehet igényelni, melyet zárszerviz, zárszaküzlet vagy nagyobb ipari vállalkozások használnak. A kritérium a darabszám, mert egy kulcsprofil alkalmazása éves szinten legalább 2000 db zárbetét megvásárlását vonja maga után. A saját kulcsprofil azért is jó, mert a terméket így saját termékként kezelik, lekövethető, illetve csak egy adott helyen tudják a kulcsokat a kártya alapján sokszorosítani.

Miért jó a saját profilú kulcs?

A saját profilok nagyobb kulcsmásoló üzletekben vagy nagy forgalmú zárszervizekben működnek jól. Itt a legfontosabb dolog a raktározás, a különböző méretekből való felhalmozás, mert ezekből a zárakból sokszor késztenek azonos nyitású zárrendszert, de több fő- és vezérkulcsos rendszer is készül nagyvállalatoknak vagy vállalkozásoknak.

A zárszervizeknél a saját profil a készletgazdálkodáson alapszik, ezt ajánlja ki az ügyfeleinek. Így nekik egyszerűbb, hogy nem kell 5-6 márkából legalább 30 méretet a szervizautóban tartani. Egy jól felszerelt zárszerviz autóban a betétek az alapmérettől kezdve a legnagyobb méretig bezárólag mind jelen vannak, illetve különféle hevederzárakhoz felfogaskerekezve szintúgy. Ezek a műhelyautók mozgó zárszaküzletek, helyszíni értékesítés folyik, normál áron, munka és kiszállási díjjal egybekötve.

A saját profil minden esetben biztonságot, kényelmet és folyamatos elérhetőséget biztosít a vállalkozás és a megrendelő számára. Cégünk feladata a folyamatos utánpótlás és a kulcsmásolási szabályok betartatása és azoknak ellenőrzése.

Népszerű profilok használata

Itt saját termékeinkről tudunk csak beszélni, mert ezekkel dolgozunk. Napi rendszerességgel kerül értékesítésre és szerviz által beszerelésre az acélszürke fejes LOCXIS kulcs a zárral együtt, a fekete fejű Dynamic kifutó modellünk, és a narancssárga K10 profil, a kékfejű K19 profil és a feketefejű B7I Keylocx profil. A profilok a kulcskártyán és a kulcsszárban fel vannak tüntetve, így keveredés nincs. A K10 Keylocx profil pl. a Kulcsember Gyorsszerviz saját felhasználásában lévő profil.

Kulcsprofilok védettségi ideje

A zárbetét-gyártók törekednek arra, hogy minél hosszabb időre kapják meg a kulcs védelmi lejárati dátumát. Az RB LOCXIS és Keylocx zárbetétek 2030-31-ig vannak szabadalmi védelem alá véve. A gyártó döntése, hogy ezeket a védelmeket meghosszabbítja-e vagy kiadja a kezéből immár véglegesen a kontrollt. Ilyenkor a nyerskulcsgyártó cégek elkezdik óriási mennyiségben a nyerskulcsokat gyártani. Ez azért hosszú távlat még a mi esetünkben. A gyártó a fenti ideig garantálja az egyediséget, így az ügyfelek biztonsága miatt mi is megköveteljük és betartjuk a kártya fontosságát és jelenlétét a kulcsmásoláshoz.

Hányféle kulcsprofilt tartunk az izraeli RB zárból?
Hányféle kulcsprofilt tartunk az izraeli RB zárból?