Hogyan készülnek az azonos zárlatú ajtózárbetétek?

Az azonos zárlatú zárbetéteknél mindenképpen leegyszerűsítjük életünk eme területét, és megkönnyítjük a felhasználást. Úgy kell elképzelni, hogy pl. egy családi ház összes ajtajához nem kell külön kulcsokat keresgélni, óriási kulcscsomóval mászkálni, melyet sehova nem tudunk normálisan elhelyezni, mert mindig útban van. A női táskában belegabalyodik egyéb dolgokba, a farmerzsebben szúrja a lábat, ha kitesszük az autóba, mindent összekaristol a rengeteg kulcs. Egyszóval a legpraktikusabb megoldás az azonos zárlat ilyenkor, azaz egy kulcs nyit mindent, a kertkaputól kezdve, a bejárati ajtón keresztül, a garázsajtóig bezárólag.

Az azonos zárlatú rendszert az RB LOCXIS, SKG és Keylocx betétekből tudjuk prezentálni.

Mi szükséges az azonos zárbetét készítéséhez?

Értelemszerűen a zárbetét, amit mi biztosítunk, Önnek pedig a darabszámot kell meghatározni, illetve azokat a méreteket, amelyeket be akar szerelni a régi helyére. Pl. kertkapuba 31/31 mm, bejárati ajtóba 40/50 mm, tárolóba 31/40 mm méret, stb.

Az azonos rendszerű zárbetéteket mi úgy készítjük el, hogy a gyárból beérkező zárbetéteket szétszedjük darabjaira és azonosra kódoljuk. Tehát az összes zárbetét minden csapját kiszedjük és egyesével újratöltjük a kódkártyán feltüntetett számok és betűkódok alapján.  A kódok a kulcs profilját, a vágási furat szélességét és mélységét határozzák meg. Tehát az összerakott zárbetéteket (akármennyi darabot) egyazon kulcs fog nyitni. A félreértések elkerülése érdekében elmondjuk, hogy a Keylocx betétek esetében összesen 3 db kulcsot kap az ügyfél, a LOCXIS/SKG betéteknél pedig 3 darabot.

Sokan azt gondolják, ha rendelnek 5 zárbetétet, akkor 5×5, azaz 25 kulcsot kapnak kézhez. Ez nem így van, mert az ún. lekódolt kulcsok elveszítődnek.

Az azonos zárbetétek egyedi megrendelésnek számítanak, ami azt jelenti, hogy a leadott rendelést előre ki kell fizetni. Ezért is mondjuk, hogy pontosan kell mérni, mert mi ezután azt a rendszert nem tudjuk senkinek eladni, nem lehet másik ajtókhoz felhasználni.

Az azonos zárlatok biztonsági besorolása nem változik meg azzal, hogy egy kulcs nyit mindent, csak a kényelmi funkció mondható el pozitívumként az egykulcsos rendszerről.

A zárbetétjeink folyamatos raktárkészletről vannak biztosítva. Több mint 30 méret választható, az alaptól a leghosszabbig. Fontos tudni, hogy csakis azonos profilokat tudunk egységesíteni, tehát a Keylocx zárbetétet a LOCXIS-szal párosítani nem lehet, illetve profilon belül is vannak különbségek, ami azt jelenti, hogy csak az adott profillal tudjuk párostani az azonos kulcsrendszer készítésnél.

Ha valakinek már van meglévő izraeli zárbetétje a mi profilunkból, azt fel tudjuk bővíteni több azonos zárbetétre. Ami szükséges ilyenkor a számunkra, egy kódkártya, 2 db gyári kulcs, és a kiválasztott betét méret- és darabszáma. A zárbetétek raktárkészleten vannak, viszont az azonos rendszer elkészítése több időt vesz igénybe, ha több darabról van szó. Általában 2-3 napon belül minden rendszer elkészítését elvégezzük. A zárbetétek előre történő kifizetése után látunk neki a rendszernek és a GLS futárszolgálattal szállítjuk ki.

Az azonos zárlatú rendszer megrendelése történhet emailben, darabszám, méret, név és cím alapján. Ezután küldünk árajánlatot, majd annak elfogadása után kiszámlázzuk a tételeket. Az összeg beérkezése után összeálltjuk a zárrendszert, majd értesítjük a megrendelőt a várható kiszállításról.