Izraeli Mul-T-Lock ajtó kilincs-garnitúrája

Főként budapesti társasházakban találkozhatunk olyan Izraelben készült bejárati ajtókkal, amelyekre egyedi kialakítású Mul-T-Lock kilincs van felszerelve.

A szintén izraeli Rav-Bariach (RB) kilincs-pajzsa, többé-kevésbé csereszabatos a Mul-T-Lock kilincsekkel, így mi ezt szoktuk ajánlani ezeknek a helyére. Kizárólag kilincs/kilincs verzióban érhetők el, két különböző formában. Az egyik ovális, a másik pedig egy állított téglalap kinézetű. Az izraeli kilincsek csakis párban kaphatók, tehát külső-belső kilincs kompletten, a szerelvényivel együtt, rögzítőcsavarokkal, kilincstengellyel, távtartóval, törésvédővel.

A kilincsek egyfajta színben érhetők el, nikkel (szatén) kivitelben.

A felszerelésükhöz szerszámozottság szükséges. Fontos továbbá, hogy mindenképpen össze kell hasonlítani a régi méreteivel, hogy ne legyen olyan rész, amit esetleg nem takar el az új kilincsforma.

Jobbos- és balos kivitelű ajtóra ezek az RB kilincsek egyaránt felszerelhetők. A külső részt a belső tartja a csavarokkal, amelyek a többpontos zárszerkezeten keresztül mennek át.

A kilincsek szépek, dekoratívak, a legtöbb esetben eltakarják a régi helyét.

A Mul-T-Lock, Superlock pajzsok nehézkes pótlása

Azt már említettük, nem is egyszer, hogy sok ilyen típusú bejárati ajtókkal ellátott lakópark található Budapesten. Ezekbe a lakóparkokba, a valószínűleg izraeli érdekeltséggel rendelkező építtető nagyszámban rendelt be izraeli bejárati ajtókat, amelyek kompletten, zárakkal, szerelvényekkel ellátva érkeztek meg hazánkba. Ezeket már csak be kellett építeni. Az építkezés befejeztével pedig a cég levonult a színről, rosszabb esetben megszűnt, és maradtak az ajtók, majd az idő múlásával a problémák.

Ha még fel is lelhető esetleg az építtető vállalat, az már más projektekkel foglalkozik és az izraeli ajtóhoz alkatrészekkel nem rendelkezik, nem is foglalkozik ilyen irányú kérdésekkel. Persze vannak az országban zárboltok, zárszerviz cégek, akik a zárszerkezetet, zárbetétet tudják cserélni, hiszen az izraeli RB zárjai jelen vannak a piacon. A kilincsekkel, pajzsokkal azonban már más a helyzet, itt a probléma a beszerzéssel és felszereléssel kapcsolatban már összetettebb.

Tudni kell, hogy vannak a régebbi pajzsok és az újabbak. A régit, más területekhez hasonlóan, már nem gyártják Izraelben sem. Éppen ezért erre a típusú pajzsra vigyázni kell! Azt semmiképpen nem szabad engedni, hogy kulcselvesztés esetén a pajzsot a zárszervizes szerelők lefeszítsék, levágják, megfúrják vagy bármilyen más módon az megsérüljön, hiszen a beszerzése egy pont ugyanilyennek ma már lehetetlen!

Az ajtó- és zárnyitást olyan zárszerviz céggel szükséges elvégeztetni, ahol tudnak a kollégák szakszerűen nyitni és nem rongálnak!

Az új típusú pajzsok, kilincsek nem kompatibilisek a régiekkel, vagy legalábbis nagyon nehéz felszerelni őket az ajtóra. A csavarok nem ugyanoda esnek, mint a régi esetében. Egy szakember meg tudja csinálni, de ha valaki saját magának beszerzi Izraelből, akkor biztos, hogy a megfelelő szerszámozottság hiányában nem fogja tudni felszerelni.

Arról már nem is beszélve, hogy több tízezer forintot kóstál egy ilyen kilincs-pár.

A Mul-T-Lock ajtókra való kétfajta kilincs Izraelből megrendelhető, ezekből nem tartunk raktárkészleten. Amennyiben ilyenre van szüksége, mi beszerezzük a gyártól a kilincset, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal a lenti telefonszámon!

Hétfőtől péntekig munkaidőben, 8 és 20 óra között hívhatnak minket!

06-30-265-5531