Izraeli zárpajzs

A Mul-T-Lock, Superlock pajzsok nehézkes pótlása

Az izraeli Mul-T-Lock és Superlock ajtókhoz egyedi pajzsok tartoznak. Azt már említettük, nem is egyszer, hogy sok ilyen típusú bejárati ajtókkal ellátott lakópark található Budapesten. Ezekbe a lakóparkokba, a valószínűleg izraeli érdekeltséggel rendelkező építtető, nagy számban rendelt be izraeli bejárati ajtókat, amelyek kompletten, zárakkal, szerelvényekkel ellátva érkeztek meg hazánkba. Ezeket már csak be kellett építeni. Az építkezés befejeztével pedig a cég levonult a színről, rosszabb esetben megszűnt, és maradtak az ajtók, majd az idő múlásával a problémák.

Ha még fel is lelhető az építtető vállalat, az már más projektekkel foglalkozik, és az ajtóhoz alkatrészekkel nem rendelkezik, és nem is foglalkozik ilyen irányú kérdésekkel. Persze vannak az országban zárboltok, zárszerviz cégek, akik a zárszerkezetet, zárbetétet tudják cserélni, prezentálni, hiszen az izraeli RB zárjai jelen vannak a piacon. A kilincsekkel, pajzsokkal azonban már más a helyzet, itt a probléma a beszerzéssel és felszereléssel kapcsolatban már összetettebb.

Tudni kell, hogy vannak a régebbi pajzsok és az újabbak. A régit, más területekhez hasonlóan, már nem gyártják. Éppen ezért erre a típusú pajzsra vigyázni kell. Azt semmiképpen nem szabad engedni, hogy kulcselvesztés esetén a pajzsot lefeszítsék, összefurkálják, vagy bármilyen más módon az megsérüljön, hiszen a beszerzése egy pont ugyanilyennek ma már lehetetlen. Az ajtó- és zárnyitást olyan zárszerviz céggel végeztesse, ahol tudnak a kollégák szakszerűen nyitni, és nem rongálnak. Ilyenek vagyunk mi is, így a kifogás nem mentség, hogy nem tudták másképp kinyitni az ajtót.

Az új típusú pajzsok, kilincsek nem kompatibilisek a régiekkel, vagy legalábbis nagyon nehéz felszerelni őket az ajtóra. A csavarok nem ugyanoda esnek, mint a régi esetében. Egy szakember meg tudja csinálni, de ha valaki saját magának megveszi a boltban, akkor biztos, hogy a megfelelő szerszámozottság hiányában, ezt nem fogja tudni felszerelni. Ráadásul a kilincsek, pajzsok nagyon sérülékeny anyagból készülnek, a felületük hamar karcolódik, és a szaküzletben a későbbiekben ezt nem fogják már visszavenni.

Arról már nem is beszélve, hogy 35-40 ezer forintot kóstál egy ilyen kilincs-pár.

Általában két színben vannak ezek felszerelve az ajtón. Az egyik a Superlock ajtókon lévő, eltolt gombos kivitel, amely általában sárgaréz színű. Ezt biztos, hogy mi nem fogjuk tudni prezentálni az ügyfeleknek. A másik változat a Mul-T-Lock ajtókon lévő, matt króm, rozsdamentes címke. Ezek általában kilincs-kilincses verziók. Amit ezeknek a helyére fel tudunk szerelni, az csakis kétfajta modell lehet. Az egyik egy nyújtott piskóta minta, a másik pedig egy állított téglalapforma.

Ez utóbbi kettőből nekünk vannak raktárkészletein pajzsaink, kilincseink. Lásd a lenti fotót. Ezeknek a szerelését, cseréjét vállaljuk. Kérdés esetén, áraink és szerelési időpont egyeztetése miatt, minden esetben előzetesen egyeztetni szükséges az ügyfélszolgálatunkkal! Nonstop hívhatnak minket, a nap bármely szakában!

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest