Milyen ajtókba ajánljuk az izraeli RB biztonsági zárbetéteket?

Mai írásunkban az izraeli RB zárbetét család tagjait vesszük górcső alá, és végigmegyünk azon, hogy melyik ajtóba, melyik típusú izraeli zárbetétet ajánljuk. Elsősorban azokra biztonsági bejárati ajtókra koncentrálunk, amelyek a legnagyobb számban vannak Magyarországon elterjedve, és amelyekkel zárszerviz szolgáltatásaink során a legtöbbet találkozunk. Ezek a bejárati ajtók egyrészt vagy lakóparkokban vannak, melyek beépítéséről az építtető a projekt keretein belül gondoskodott, vagy pedig nagyobb társasházak, panelházak, családi házak ajtóiként fordulnak elő, ahol maguk, a benne élő családok gondoskodtak az ajtó megvásárlásról.

Kínai HiSec vagy Secdoors bejárati ajtóba izraeli zárbetét

Elsőként a kínai ajtót említenénk, amely a magyar háztartások kb. felére jellemző. Ezek az ajtók elsősorban áruknak köszönhetik népszerűségüket, illetve a jó marketingnek, a többpontos záródásnak, a világító kilincsnek és az esztétikai kinézetnek. Maga az ajtó egyáltalán nem acélból készül, mint ahogy azt sok helyen hirdetik, hanem ez egy lemezajtó. A biztonságosabb fajta, pl. a HiSec, TerraSec vagy Secdoors ajtó két darab különálló zárral van ellátva, a gyengébb változatok pedig, melyeket elsősorban barkácsáruházakban lehet megvásárolni, egy zárral rendelkeznek.

Ezekbe az ajtóba mindenféleképp ajánlott a zárbetéteket lecserélni, mivel az eredeti kínai zárbetét semmilyen védelemmel nem rendelkezik. Ezeket az ajtókat általában nem feszítéssel nyitogatják, hanem különböző zármanipulációval. A kínai bejárati ajtókba kétfajta RB zárbetétet is tudunk ajánlani.

Az első változat a LOCXIS zárbetét, mely a legmagasabb Mabisz 6-os ajánlással rendelkezik. A zárbetét csap a csapban rendszerű, mely megakadályozza a zárpikkelést, továbbá törés- és másolásvédett. A LOCXIS zárbetéthez 3 darab gyári kulcs rendelkezik, sokszorosítsa csak a kódkártyával lehetséges.

A másik lehetőség a Keylocx zárbetét. Ez interaktív csaprendszerű, másolás- és törésvédett, Mabisz 5-os besorolású zárbetét. Ez a legtöbbet alkalmazott zárbetét a kínai ajtókba. Vékony kulcsnyakuk miatt, az RB zárgyártó zárcilinderei sokkal jobban funkcionálnak a kínai biztonsági ajtókban, mint egyéb társaik, és a forgógyűrűs rozettát sem kell a használatukkor eltávolítani.

Műanyag kilincsfelhúzós bejárati ajtókba RB zárbetét

Szintén rengeteg műanyag felhúzókilincses ajtó van jelen a magyar piacon, hiszen nagyon sok népszerű lakóparkban, illetve az agglomerációban épült társasházakban vagy családi házakban alkalmaznak műanyag bejárati ajtókat. Ebből a leggyakoribb az úgynevezett kilincsemelős változat, de természetesen van olyan is, amit a hagyományos ajtókhoz hasonlóan, kulccsal lehet működtetni.

A műanyag ajtókban szintén érdemes a zárbetétet azonnal lecserélni, hiszen az eredeti gyári zárbetét valójában csak arra lett hivatva, hogy a beépítés után az ajtót be lehessen zárni és ki tudják próbálni, hogy valóban működőképes-e. Az alap zárbetét nem rendelkezik semmilyen védelemmel, így tanácsos helyette egy izraeli zárbetétet beszerelni.

Ide ajánljuk az RB Keylocx változatot, mivel sajnos a műanyag ajtókat nemcsak zármanipulációval (zárpikkelés, beütő kulcs) nyitják, hanem egyéb módszerekkel is. A műanyag ajtókba prémium kategóriát teljesen felesleges beszerelni, mert az ajtót nemcsak a zárbetéten keresztül nyitogatják a betörők. Tehát hiába a legmagasabb fokozatú zárbetét, ha az ajtó a zárbetét megkerülésével is nyitható.

Az RB Keylocx zárcilinder kiváló a műanyag ajtóba, mert ha esetleg mégsem a macerásabb, időigényesebb betörési módszerrel élnek a betörők, akkor ez a zárbetét kiválóan alkalmas, mind a zártörési, mind a finomnyitási, zárpikkelési vagy beütő-kulcsos betörési módszer kiküszöbölésére!

Zárbetéttel működtetett trezorzár szerkezettel ellátott olasz ajtó

Több budapesti lakóparkban vannak olyan biztonsági trezorzáras ajtó, melyeket cilinderbetét működtet. Ezeknek a lecserélésekor ügyelni kell arra, hogy ne rossz minőségű, silány kategóriájú zárbetétet szereljük be, mert ezek az ajtók a kínaival ellentétben, valódi acélajtók és 100 %-ban biztonságot nyújtanak a befeszítéses nyitás ellen. A zárbetét cserekor figyelni kell arra, hogy csakis jó minőségű, magas biztonsági fokozatú zárbetét legyen az ajtóba beszerelve, hiszen az olcsó betétek szintén nem rendelkeznek védelemmel, így hiába az acélajtó, ha a zárbetét pár másodperc alatt nyitható!

Ebbe a magas kategóriájú biztonsági ajtóba már erősen ajánlott az RB LOCXIS prémium zárbetét alkalmazása. Ez a zárbetét véd az összes manipulációs nyitás és a zártörés ellen is, így az acéllal karöltve 100 százalékos biztonság érhető el.

Izraeli Rav-Bariach, Multilock/Superlock vagy Turul bejárati ajtó

Végezetül szót kell ejtenünk az izraeli ajtókról, melyek szintén nagyobb, nívósabb budapesti lakóparkokba vannak beépítve. Az izraeli ajtóba a legjobb választás mindig az izraeli zárbetét, hiszen ezek együttes alkalmazása nagyban hozzájárul a biztonsághoz!

Ajánljuk a magas biztonsági fokozatú, RB LOCXIS zárbetétet! Az izraeli ajtókba fogaskerékkel ellátott zárbetét kell, és az RB LOCXIS kiválóan fogaskerekezhető, sőt belülről tekerőgombbal is ellátható. Ezáltal egy kényelmi funkciót is alkalmazunk a könnyebb zárás érdekében, arról nem is beszélve, hogy ilyenkor kívülről a saját kulcsával nyitható az ajtó. Nem kell aggódni, ha valaki később ér haza, könnyen bejuthat, nem kell neki ajtót nyitni!

Az izraeli zárbetétekkel kapcsolatban hívja telefonszámunkat hétköznapokon!