Műanyag ajtó zárnyitása Budapest

Műanyag ajtónyitásról, zárnyitásról több esetben lehet beszélni, az alábbiakban részletezzük a leggyakrabban előforduló szituációkat.

Sürgősségi ajtónyitás

A sürgősségi ajtónyitás esetében, amennyiben az ajtó kulcsra van zárva, meg kell fúrni a zárbetétet, hogy ki tudjuk nyitni az ajtót. A sürgősségi ajtónyitás során az ajtó nem sérül, csak a zárbetét cseréjét kell a későbbiekben elvégezni. Mindenféle ajtónyitással kapcsolatos problémához célszerű szakember segítségét igénybe venni, hogy elkerüljük az ajtó sérülését, roncsolását, ami a műanyag ajtóknál könnyen előfordulhat.

Sürgősségi ajtónyitást az alábbi esetekben végzünk:

 • ha valaki rosszul van bent és belülről benne van a kulcs az ajtóban
 • ha kívülről be van zárva és csőtörés, lakástűz, stb. keletkezik
 • ha kiskorú gyermek véletlenül ráfordítja a kulcsot, amíg mi kiléptünk a lakásból
 • ha elhagytuk a kulcsot és nem tudunk bejutni a lakásunkba
 • rongálás, ragasztózás esetén

Ajtónyitás a zár meghibásodása esetén

Ajtónyitásra van szükség abban az estben is, ha valamilyen okból kifolyólag nem tudunk bemenni a lakásba, mert a zár tönkrement, meghibásodott vagy egyszerűen megadta magát.

Amennyiben kulcsra van zárva a műanyag bejárati ajtó, akkor ugyanaz az eljárás, mint a sürgősségi ajtónyitás esetén. Azaz meg kell fúrni a zárbetétet a nyitáshoz, az ajtó természetesen nem sérül, és egy egyszerű zárbetét cserével már meg is oldódott a probléma.

Ilyenkor is érdemes szakember segítségét igénybe venni, mert sajnos könnyen sérülhet az ajtó a hozzá nem értő személyek közreműködése és tevékenysége folytán.

Az alábbiakban van szükség ajtónyitásra:

 • ha beletört a kulcs
 • ha a szerkezet meghibásodott, elromlott (régi zárszerkezetek, kopott zárbetétek)
 • egyéb mechanikai, szakmai probléma esetén
 • betörési kísérlet sikertelensége vagy megzavart betörési kísérlet miatt

Az ilyen típusú ajtónyitásnál a legfontosabb kritérium az ajtó esztétikai védelme.

Az ilyenkor fellépő nyitási technikákat, lehetőségeket, esetleges roncsolási módszereket mindig előre közöljük az ügyféllel. Természetesen megpróbáljuk minél kisebb rongálással orvosolni a fellépő problémát.

Ajtónyitás kizáródás esetében

Kizáródáson azt értjük, amikor valamiért becsapódott mögöttünk a bejárati műanyag ajtónk és azért nem tudunk visszajutni a lakásba, mert az ajtón kívülről gomb van. Ilyenkor az ajtó nincs kulcsra zárva, csupán becsapódott mögöttünk.

Kizáródás esetén, a fent leírt esetekkel ellentétben, nem kell még a zárat sem megfúrni. Zárszerelő kollégánk egy célszerszám segítségével könnyedén kinyitja az ajtót, mindenféle sérülés, rongálódás nélkül. Ilyenkor az ajtót nem ajánlatos feszegetni, vésővel, pajszerrel próbálkozni, mert itt megint nagyobb kárt tudunk magunknak okozni, mint hasznot. Mindenképpen tanácsos szakemberhez fordulni!

Kizáródásról az alábbi esetekben beszélünk:

 • ha kívülről gomb van az ajtón és az véletlenül becsapódik (huzat esetén, szemét levitelekor)
 • ha elhagyja a lakáskulcsot
 • idegen anyag kerül a zárbetétbe (pl. pillanatragasztó, sav, drót), ami nem engedi a zár nyitását

Az utóbbi két eset természetesen feltételezi, hogy az ajtó kulcsra van zárva. Cégünknek ez nem probléma, szakszerű, profi szolgáltatással állunk ügyfeleink rendelkezésére!

Műanyag ajtók esetében kétféle zárnyitás jöhet szóba. Mindkét esetben érdemes szakemberhez fordulni, a további, esetlegesen fellépő problémák megelőzése végett. Sajnos ugyanis előfordulhat, hogy az úgynevezett házi praktikákkal nagyobb gondot okozunk magunknak, mint amilyenben épp vagyunk.

Hogyan kerüljük el a zárnyitást?

Ha valaki odafigyel a zár, zárszerkezet „jelzéseire”, akkor a zárnyitás nagyon könnyen megelőzhető. A zárak ugyanúgy „jelzik”, hogy valami probléma van, mint az autó, vagy bármilyen más használati tárgy.

Ha bármikor azt érezzük, hogy a zár nem működik tökéletesen, esetleg elkezd szorulni, akadozni, lassabban kell forgatni a kulcsot a tökéletes záráshoz, meg kell húzni az ajtót, vagy ha csupán szokatlan zajjal működik a szerkezet, azon nyomban érdemes egy műanyag ajtózár szervizelésére szakosodott céget megkeresni.

Elképzelhető, hogy csak állítani kell az ajtón, vagy egy kis zárkarbantartást végezni, esetleg a szakember egy egyszeri munkadíj összegéért megnézi és megoldja a problémát. Nem is biztos, hogy cserélni kell bármit is. Azonban, ha ezt elhanyagoljuk, akkor elképzelhető a teljes zárszerkezet- és zárbetét csere, ami nem olcsó mulatság!

Hívjon minket időben, a nagyobb problémák elkerülése végett!

06-30-265-5531

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest