RB Dynamic+ zárbetét

A Dynamic izraeli zárbetét anyaga és jellemzői

A hagyományos izraeli Classic zárbetét sajnos már Magyarországon nincs kereskedelmi forgalomban, pedig egy nagyon jó minőséget képviselő zárbetétről van szó. Viszont egy az egyben helyettesíthető és kiváltható a kiváló, szintén izraeli RB Dynamic+ zárcilinderrel.

A Classic zárbetét belseje majdnem teljesen megegyezik az Interactive zárbetét belsejével. Az izraeli Classicban is csap a csapban csaprendszer található, ami azt jelenti, hogy a külső, nagyobb méretű csapok mindegyikében belül, egy vékonyabb, különálló belső csap található.  Azért fejlesztették ezt ki, mert ez a csaprendszer lényegesen nehezebben nyitható ki a manipulációs eljárással (zárfésülés, lock picking), mint európai társaié, amelyek csupán egysoros csappal rendelkeznek.

A Classic abban különbözik az Interactive zárbetéttől, hogy ez utóbbiban van egy speciális mozgó alkatrész a kulcsban, és a hengerben is. Ezzel szemben, ez a mozgó alkatrész a Classic betétben nincs benne, így csak a kulcsmásolás terén különbözik az Interactive zárbetéttől.

A Classic zárbetét tulajdonságai, előnyei, védelmei mind-mind megtalálhatók, ugyanilyen formában az RB Dynamic+  zárbetétben.

RB Dynamic+ törésvédelem

Magának a Dynamic+ zárbetétnek az anyaga rézötvözet, törésvédelem ellen a zárbetét mindkét oldala letörhető kivitel formájában van védve. A gyártó úgy oldotta meg ezt a védelmet, hogy a zárbetét A és B oldalánál a szélétől számolva 1 cm távolságban kikönnyítette a zárbetétet. Így ha rongálásra kerülne sor, ez a rész letörik, a többi része bennmarad az ajtóban, és a zárszerkezethez nem lehet hozzáférni.

Ez azért nagyon jó dolog, mert mind a kilógó zárbetét esetén alkalmazandó zártörési módszerrel, mind a zárkihúzásos módszer esetén, csak ez az 1 cm szakad ki a zárbetétről. A zárbetét úgy van felépítve, hogy ettől függetlenül a saját kulcsával még ki lehet nyitni.

Az izraeli Dynamic+ zárbetét, mint már említettük, interaktív csappal védekezik a finomnyitás ellen. A fúrásvédelmet pedig úgy oldják meg, hogy a zárhenger alatti nyakrészbe két darab vídia keménységű anyagot építenek a házba.

Maga az izraeli RB Dynamic+ zárbetét nagyon kiváló minőséget képvisel, 10-15 évet gondozásmentesen kibír.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

RB Dynamic+ plasztik kártya

A Dynamic+ zárbetéthez tartozó plasztik kártyának másolásvédelmi jelentősége nincs, mert már véget ért a bejegyzett másolásvédelmi időszak. Viszont a kártyán feltüntetett ún. interaktív számok, betűk megkönnyítik a kulcs másolását, ha nem kulcsról kulcsra történik a másolás, hanem kulcsvágás esetében, pl. a Compact II, izraeli kulcsvágó gépen.

A Dynamic+ zárbetéthez tartozó kódkártyán szintén fel van tüntetve a 02-es profil felirat, ez megtalálható a kulcs szárában is. A  kártyán szereplő adatok nagy segítséget nyújtanak továbbá az azonos zárlat készítéséhez, valamint a fő- és vezérkulcsos rendszerek kialakításához.

RB Dynamic+ sokszínűség

Az Izraelben készült  minőségi Dynamic+ zárbetétet a Rav-Bariach (RB) gyártja. Cégünk a magyarországi forgalmazója ezen zárbetéteknek.

Ez a zárbetét olyan jó tulajdonságokkal és sokszínűséggel rendelkezik, hogy szinte bármilyen zármegoldás kialakítható belőle cégeknek, vállalkozásoknak, üzleteknek és magánszemélyeknek egyaránt.

A Dynamic+ zárbetét biztonságáról, minőségéről már beszéltünk, de a legfontosabb mégis a sokrétű felhasználhatósága.

A Dynamic+ izraeli zárbetét a legmagasabb méretszortimenttel rendelkezik. A 10/30 mm-es félbettéttől kezdve, a 43/48 mm  aszimmetrikus méreten keresztül, az 55/70 mm-es méretig bezárólag, szinte minden típusú ajtózárba használható.

Azonos- és főkulcsrendszer készítésére kiválóan alkalmas a csap a csapban rendszer milliós nagyságrendű variációszáma miatt. A zárbetét különféle fogaskerék meghajtású zárakhoz is tökéletesen használható. Pl. Mul-T-Lock, Superlock, Imilock és Turul ajtókhoz egyaránt. Ezen felül a hazánkban forgalomban lévő összes fajta hevederzár zárbetétjének cseréjére is kiválóan felhasználható. Pl. Biztibuk, Magzett, Prezidium hevederzár.

Kényelmi funkcióját tekintve egyenesen emberbarát, mivel a zárbetét ún. tolókavivője (zárszakállja, kuplungja) helyére egy vészfunkciót helyezhetünk (emergency cam). Ez arra jó, hogy ha belülről benne hagyják a kulcsot a zárban, akkor kívülről egy másik (saját) kulccsal kinyitható a zár. Ez kívülről gombos ajtók esetében tökéletes megoldás. Illetve, ha valaki rosszul van a lakásban, és magára zárta az ajtót, majd benne hagyta a kulcsot belülről, akkor kívülről egy másik kulccsal ki lehet azt nyitni és nem kell a betétet széttörni, szétfúrni, roncsolni.

Kényelmi funkcióként említenénk továbbá, hogy a zárbetét belső részére egy tekerőgombot is felszerelhetünk. Ezt egy mozdulat ráfordítani a hazaérkezés után, és nem kell a kulcsot keresgélni, bedugni a zárba és azzal zárni az ajtót. Arról nem is beszélve, hogy a később hazaérkező családtagok számára kívülről a saját kulcsukkal nyitható az Izraeli RB  Dynamic+ zárbetét.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest