RB izraeli zárszerkezet

Ez a zárszerkezet egy teljesen különálló, különleges felépítésű, négy irányba záródó, fogasíves vezérlésű, Izraelben készült zártest.

Jellemzői:

  • az előlap teljes hossza 250 mm, melynek mindkét vége le van kerekítve és egy-egy furat található rajta, amivel az ajtóba kerül rögzítésre
  • az előlap szélessége 22 mm
  • felülete krómozott
  • az előlap felső részében a gyártó, RB logója található (Rav-Bariach), mely 1973-ban alakult

Nagyon fontosak a szerkezet méretei. A kilincstengely és az előlap-közép közötti távolság 65 mm, a kilincstengely-közép és a zárbetét hengere közötti távolság pedig 90 m. A zárszerkezetet izraeli zárbetét hajtja, melyen egy nagy holtjátékú, fekete fogaskerék található. Erre a holtjátékra nagy szükség van, mert túlfutó a szerkezet, ami azt jelenti, hogy ha nincs meg a kellő holtjáték, amit pl. egy másik zárbetétnél nem lehetne prezentálni, bezáráskor a kulcs nem jön ki az interaktív zárbetétből.

Az izraeli zárszerkezet kilincses csapdanyelve jobbos és balos kivitelben is használható, tehát lehet fordítani a zárnyelvet. A zárszerkezetből kijövő acéltüskék 2 cm-re mennek be az ajtókeretbe, mégpedig egymás alatt 4 darab, melyeknek átmérője egyenként 10 mm, azaz 1 cm. Ez az előre záródást biztosítja. Ezen kívül a zárszerkezet felfelé, lefelé, illetve hátrafelé tol rudazatot, amelyhez hozzá lehet kötni az alsó-, felső-, hátsó nyúlványokat.

Az RB izraeli szerkezet felületkezelt kivitelű, nem rozsdásodik. Magán a zártesten több helyen különböző furatok vannak kiépítve, főként a zárbetét helye körül és alatt, melyeken a törésvédő pajzs csavarjai, illetve a kilincs pajzs átmenő csavarjai rögzítik a külső részt belülről, ezzel is védve a zárbetétet és a zárszerkezetet. Nagyon jó kilincsmechanikája van, akár 15-20 évet kibír rugócsere nélkül, utána viszont komplett zártestet kell cserélni, mivel a zárszerkezetek össze vannak szegecselve, préselve.

Az RB zárszerkezet semmilyen karbantartási, olajozási műveletet nem igényel. Gyárilag, mind a fogasív, és a belső szerkezet összes elemei kellően el vannak látva kenőanyaggal.

A króm előlapot négy darab csavar rögzíti a zártesthez, illetve egy darab 5-ös, metrikus csavar rögzíti az izraeli fogaskerekes zárbetétet a kicsúszás ellen.

Ezeknek a zárszerkezeteknek a cseréjét vállalja cégünk, bruttó 50.000 forintért, Budapest területén. A zárcserének házilag nem szabad nekiállni, mert minden esetben le kell emelni az ajtót, szétszedni a szerelvényeket, kifűzni a rudazatokat és csak ezután lehet a zárszerkezet cserét végrehajtani.

Budapesten nagyon sok lakópark van izraeli bejárati ajtóval felszerelve, némelyiknek a súlya két ember erejét igényli a leszerelésnél és a visszahelyezésnél.

Lakóparkok izraeli ajtói

Budapesten szinte minden kerületben legalább 3, de inkább 6 lakópark van, ahol 50-60 lakásos társasházak ajtajait izraeli ajtók és ajtózárak védik. A régiekben Superlock többpontos zárszerkezetek vannak beépítve, az újabbakban pedig már Mul-T-Lock zártestek találhatók, amelyek egy az egyben megegyeznek a Rav-Bariach által gyártott, izraeli zárszerkezettel.

Egy pár dolgot írunk erről. Sokan nem tudják, hogy a Mul-T-Lock és az RB több mint 40 éve még egy vállalat volt, majd az Assa ABloy megvásárolta a Mul-T-Lock  brandet és a zárbetégyártó részleget. Így a Mul-T-Lock zárbetéteket kezdett el gyártani, az RB pedig ajtókat, később pedig zárszerkezeteket is. Ezért ez a nagy azonosság méretileg, formailag és minőségileg is.

Cégünk hivatalos forgalmazója ezeknek a többpontos ún. púpos zárszerkezeteknek, amelyek a Mul-T-Lock ajtókban is lassan kezdenek tönkremenni. Nem a minőség miatt, hanem az elmúlt 15-20 év alatti használat függvényében.

Zárszerviz cégünk nagyon sok többpontos zártestet cserél havonta, melynek tipikus előjelei a kattogó, akadozó zárszerkezet, illetve a lógó kilincs, vagy amikor letörik egy darab a zárnyelvből. Több mint 10 éve működő zárszerviz cégünk igen nagy tapasztalattal és rutinnal vállalja és végzi el az izraeli biztonsági ajtók zárszerkezetének a cseréjét, akár aznapi vagy másnapi kiszállással. Ne várja meg, míg nem nyílik az ajtó, előzze meg a bajt, hívjon erre szakosodott céget, aki teljes körű szervizellátást biztosít!

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest