RB LOCXIS zárcilinder

Törésvédelem

A legtöbb betörés a leggyakoribb betörési módszerrel, a zárbetét kettétörésével, elroppantásával, vagy, ahogy a szakmai is hívja, zárbetét-töréssel történik.

Csak, hogy mindenki értse: ha kilóg egy zárbetét az ajtó síkjából, akkor akár egy célszerszámmal, akár egy erősebb fogóval el lehet az törni, így a zárszerkezethez könnyen hozzá lehet férni és a zárszerkezet könnyen nyitható. (Márpedig vékony ajtó esetében kilóg a zárbetét az ajtóból, illetve a -gyengébb- zárpajzsok lefeszítése után, szintén kilóg a zárbetét az ajtó síkjából.)

Sajnos a legtöbb zárbetét, ami a piacon van, nem rendelkezik törésvédelemmel, szinte minden ötödik ajtó esetében elég könnyű dolga van a betörőknek.

Az RB gyár egy nagyon frappáns megoldást választott a zárbetét törésvédelmi funkciójának a kialakítására. A zárbetét A és B oldalán, kikönnyítették az első 1cm-t, így ha ezt a részt le is törik, akkor sem tudják a zárbetétet nyitni. Az izraeli cég úgy oldotta meg, hogy amennyiben mégis letörik ezt a kikönnyített részt, és valaki úgy ér haza, hogy ez a rész hiányzik, a saját kulcsával akkor is ki tudja nyitni a zárbetétet, illetve az ajtót.

Lakása, ajtaja, családja biztonsága érdekében szereltessen RB törésvédett zárbetétet!

Fúrásvédelem

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, egy kezünkön meg tudnánk számolni, hogy hány olyan lakásbetörés volt, amelyet zárbetét-fúrással nyitottak ki. Egyrészt sem idő nincs rá elég, egy sötét lépcsőházban még fény sincs, másrészt pedig ez a módszer igen hangos.

Ám ha valaki mégis zárbetét-fúrással próbálkozik, a zárgyártó cégek ezt úgy küszöbölték ki, hogy vagy a zárbetét belsejének az első részébe egy kemény fémanyagot helyeznek, vagy pedig átlósan egy-egy darabot. Ezek az anyagok a fúrót kicsorbítják, és nem engedik, hogy a zárcsapok hozzáférhetők legyenek.

Másolásvédelem

Az RB zárbetétekhez tartozó kódkártya a gyártó céget, valamint a zárbetét tulajdonosát védi. Minden gyári csomagolású RB zárbetét mellé tartozik egy biztonsági kódkártya is.

A kódkártyás RB zárbetétek prémium, azaz felsőkategóriát képviselnek. A kulcsai másolási védelem, oltalom alatt állnak egészen 2030-ig. A nyerskulcs-gyártó cégek, mint pl. JMA, Silca, Erebbi, ezeket az oltalmakat nagyon szigorúan veszik. A védelem alatt álló, zárbetétek nyerskulcsai nincsenek szabad forgalomban, azokat kizárólag a gyártó cég tudja előállítani. Így maga a gyár látja el nyerskulcsokkal a partnereit, minden országot, külön profil szerint.

Az RB zárbetéthez tartozó kulcsokban egy mozgóalkatrészt helyeztek el, ez a biztosítéka annak, hogy a kulcsokat ne lehessen könnyedén lemásoltatni. Ennek függvényében a vásárló/ügyfél biztos lehet abban, hogy a háta mögött nem történhet kulcsmásolás, mert annak a feltétele a kódkártya és a kulcs együttes megléte.

Interaktív csapok

Az RB zárbetét interaktív csapokkal rendelkezik, ami azt jelenti, hogy nem sima, soros csapok vannak benne, hanem csap a csapban csaprendszer. Ez annyit tesz, hogy minden egyes csapban elhelyezkedik egy ún. belső csap is.

Az interaktív csapok rozsdamentes anyagból készülnek. Kopásállóságuk erős, nagyon strapabírók, hosszú ideig használhatók. Az interaktív csapok, a zárházban, egymásban mozognak a kulcs behelyezésekor, ezen mozgás által zárják ki a finomnyitási módszert. A csapok végei lekerekítettek, felületük szépen, egyenletesen kidolgozott.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

RB zárbetét anyaga, felülete

A zárbetét anyaga réz, tehát a ház és a henger rézből készül. A csapok, rugók rozsdamentes alkatrészből készülnek. A zárbetét felületét felületkezeléssel látják el.

A felületkezelést úgy hordják fel, hogy az egyenletesen elterüljön, igény szerint lehet króm színű, sárgaréz színű, matt, antikolt, bronzos, de a legelterjedtebb mégis a matt króm szín.

RB zárbetét zárhenger

Az RB zárbetét házban a zárbetét mindkét oldaláról egy-egy zárhenger található. A zárhengerekben furatok vannak kialakítva, amelyeken keresztül interaktív csapok mozognak, illetve a hosszanti nyílás a hengeren a kulcs ki-be járását vezeti.

Maga a zárhenger precízen van kialakítva, megmunkálva. Az anyaga réz, amely felületkezeléssel van ellátva, a hosszantartó kopásállóság érdekében.

RB kulcs, kulcsfej, kulcsprofil

Az RB LOCXIS zárbetétekhez tartozó kulcsok kulcs-szára keskeny, vállnyak nélküli, miáltal minden rozettába belemegy. A kulcsfej fogása nagyon kényelmes, a felső pereme vékony kialakítású, így a hölgyek is igen könnyedén fel tudják fűzni azt a kulcskarikára, még hosszú körmökkel is!

A kulcs lapon mart kivitelű, mindkét felével be lehet helyezni a zárhengerbe. A kulcs-száron interaktív furatok vannak kialakítva.

Az RB LOCXIS magyarországi kulcsprofilja: B2A02.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

RB zárbetét csomagolás, tartozékok

Cégünk az RB zárbetétek kizárólagos importőre. A zárbetétek tökéletesen és precízen becsomagolt állapotban érkeznek hozzánk.

Ügyfeleinkhez/vásárlóinkhoz mindig eredeti, gyári, bontatlan csomagolásban kerülnek a megfelelő méretű zárbetétek. A doboz színe narancssárga és barna, amelynek minden oldalán az RB cég logója, emblémája látható. A doboz tartalma: 1 db RB LOCXIS zárbetét, 1 db rögzítő csavar, 3 db gyári kulcs, valamint a műanyag, biztonsági kódkártya.

RB fogaskerék, tekerőgomb

Az RB LOCXIS zárbetétek kulcs-kulcsos változatban érhetők el. A zárbetét közepén tolókavivő, másnéven zárszakáll található. Ezt normál, hagyományos zárszerkezeteknél szoktuk alkalmazni.

Akinek Mul-T-Lock, Superlock, vagy Turul rendszerű ajtaja van, annak az RB zárbetétre egy fogaskereket tudunk felhelyezni, így a fenti zárrendszereket is tudja RB zárbetét működtetni. Ugyanez a helyzet a hevederzáraknál is.

Kényelmi funkcióként tudjuk az RB zárbetétet tekerőgombozni, miáltal a zárbetét belülről egy gomb eltekerésével működtethető. Kívülről továbbra is csak kulccsal nyitható.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

06-30-265-5531

06-70-770-2942