Felső zár rim cilinderbetétje

Mi is az a rim cilinder? A rim cilinderek egyaránt használhatók kültéri- és beltéri ajtókon. Ezek a cilinderek másodzárként vannak beszerelve, kb. fejmagasságban, de egyébként az ajtólapra bárhová felszerelhetők a rim cilinderes zárszerkezetek.

Szinte mindenki már látott ilyet, pláne azok, akik panelházakban laktak. Ezt a másodzárat úgy képzeljük el, hogy belülről egy zárdoboz található, amely egy téglatest forma, melyen egy tekerőgomb van. Gyártotta és gyártja az Elzett és a lengyel Lob vállalat is. Manapság persze kínai változat is van ebből, ennek a minőségéről nem beszélnénk, mert nem érdemes.

A belső tekerő zárhoz csatlakozik ez a rim cilinder, amit tulajdonképpen kulcselvesztéskor, új lakásba költözéskor ki lehet cserélni. A szerelés házilag is könnyen megoldható. Cégünk kizárólag jó minőségű, persze kicsit drágább rim cilindert értékesít, vagy akár beszerel a helyszínen is.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

Rim cilinder beszerelése a régi helyére

Aki egy kis kézügyességgel és némi-nemű szerszámozottsággal rendelkezik, annak nem okoz problémát a felső zár külső rim cilinderének a cserélése, de ha szükséges, mi ebben is tudunk segíteni. Javaslat: ha a belső tekerőgombos zárdoboz már nagyan régi, akadozik, kattog, érdemes egyúttal azt is lecserélni. Az RB rim cilinder, mint bármelyik cilindergyártó terméke, kompatibilis az összes hazai forgalomban lévő tekerős másodzárakkal, ilyen pl. az Elzett, Titan, Yale, Abus, Lob, stb.

A beszerelés folyamata: a belső zárdoboz oldalán két darab 4-es csavar található, melynek kitekerése után a tekerődobozt le lehet húzni, az ajtólapra felcsavarozott zár alaplapról. Ezután a két darab, 5-ös vagy 6-os menettel rendelkező, süllyesztett csavart kitekerjük és ezután a külső rim cilinder ki is húzható. Tehát ha kiszedtük a régit, akkor az új beszerelése ugyanilyen sorrendben történik, csak annyi, hogy a rim cilinderen található hosszított toldó hosszát le kell vágni (le kell törni) a megfelelő méretre, hogy a belső tekerőgombos zárdobozt vissza lehessen szerelni. Mi ilyenkor a csavarokat is ki szoktuk cserélni, mert a régiek vagy rozsdásak, vagy ledarálódtak a kitekeréskor. A zárdoboz visszaszerelése előtt valamilyen kenőanyagot tegyünk a forgórészre, illetve a zárdoboz fogasléces szerkezetébe. Összerakás után ellenőrizzük a tökéletes működést nyitott állapotban, így, ha esetleg valami nem jó, még mindig lehet korrigálni.

Rim cilinder értékesítése, forgalmazása

A Magyarországon forgalomban lévő izraeli rim cilindereket a Zár Zorro Kft. értékesíti, és rajtunk keresztül tudnak a zárszaküzletek, zárszerviz cégek, illetve a magánszemélyek vásárolni. Törekszünk a folyamatos raktárkészlet fenntartására és kizárólag a minőségi rim cilinder forgalmazására.

Kétfajta rim cilinder értékesítésével foglalkozunk. Az egyik a másolásvédett, felsőkategóriás, LOCXIS változat, melyhez 3 db gyári kulcs tartozik, két rögzítőcsavar, lapszerelvény és a védőkártya. Ezt a kulcsot a gyár 2030-ig védte le, tehát a nyerskulcshoz csak cégünkön keresztül lehet hozzájutni. A kulcsmásolással a Kulcskirály zárszaküzletet bíztuk meg. A másik változata a szintén izraeli, interaktív csapos RB Dynamic verzió, melyhez szintén 3 db kulcs tartozik és a dobozban található szerelvények. Ezeknek kulcsai szabadon másolhatók. Igény estén bármilyen kulcsmásoló vagy zárszaküzlet rendelkezésére tudunk bocsátani ilyen nyerskulcsot, mivel az utángyártott kulcsok nem a legmegfelelőbb minőségű másolatot adják.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

A rim cilinder kulcsai, formája

Két különböző felépítésű rim cilinder kulcsot kínálunk az ügyfeleinknek. Az egyik a védett profilú LOCXIS kulcs, a másik pedig a szabadon másolható Dynamic kulcs. A Dynamic kulcs egy az egyben megegyezik a régi Mul-T-Lock Classic 06-os profillal.

Mindkét kulcs lapon mart kivitelű, tehát vízszintesen kell a rim cilinderbe behelyezni a kulcsot. A kulcs szárán találhatók a kódkártyán feltüntetett interaktív csapok számai, betűi alapján kialakított furatok. A furatok mélysége, magassága, szélessége különböző, többmilliós a kulcsnyitási variációk száma.

A LOCXIS kulcsfeje nagyon egyedi, kézreálló, hosszú körömmel rendelkező hölgyeknek is kézre esik. A színe acélkék, a gyártó logója van az egyik oldalon, a „patented” védelem pedig a másik oldalán, a „do not duplicate” felirattal együtt. Kulcsmásolása csakis gyári nyerskulcsra végezhető el! A kulcsszárba bele van gravírozva a B2A02 profil. A kulcsban két mozgó alkatrész van, melyek a szabadalmi védelem részei.

A Dynamic kulcsfej lefelé fordított háromszög alakú, fekete színű, mindkét oldalán az RB felirattal. A kulcsszáron a 02 profil fel van tüntetve. Bár ez a kulcs nem másolásvédett, azaz szabadon másolható, de azt meg kell említenünk, hogy nagyon kevés helyen lehet ezt a kulcsot is másoltatni. Kisebb kulcsmásolóknál vagy franchise másolónál nem is érdemes próbálkozni, a profi zárboltok közül sem mindegyiknél megoldott a megfelelő nyerskulcs. Ennek beszerzése az üzlet feladata lenne, ahol nincs megfelelő nyerskulcs kínálat, ott a vezetőség (vagy a hozzá nem értés) a ludas.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

Technikai paraméterek

Működése: 360 fokos kulcsfordítás

Anyaga: réz

Csapok: rozsdamentes acél teleszkópikus csaprendszer, ami a finomnyitást teljesen kizárja. 4 db erősített acél fúrásvédelmi csappal biztosítva.

Kivitele: szatén nikkel

LOCXIS és Dynamic rendszerekkel kompatibilis.

A rim cilinder ára és előnyei

Mi rim cilinderekből csak az izraeli LOCXIS és Dynamic változatot preferáljuk, más gyártók rim cilindereivel nem foglalkozunk. Pár szót ejtenénk az árról, mert az izraeli rim cilinderek nem a 3-4 ezer forintos kategóriába tartoznak, viszont 100 százalékos védelmet nyújtanak (a többiekkel ellentétben).

Az izraeli felső zár külső rim cilinder ára vásárlás esetén bruttó 25.000 Ft. Zárszerviz keretein belül + a szerelési díj, ami bruttó 20.000 Ft (Budapesten).

Pár szó az előnyeiről és a felhasználhatóságáról. MABISZ minősítéssel rendelkezik, fúrás-, finomnyitás- és másolás ellen van védve, ellenben a többi európai rim cilinderrel, amelyek ezekkel nem rendelkeznek. Ami a legfontosabb talán az ügyfél számára, hogy a rim cilinder kulcsait bármilyen RB LOCXIS vagy Dynamic zárbetéttel, vagy RB postaládazárral össze tudjuk kódolni, hogy egy kulccsal nyíljanak a zárak. Ez azt jelenti, ha valaki rendelkezik pl. egy bejárati ajtóval, kertkapuval, garázsajtóval, postaládával, hevederzárral vagy bármilyen európai profilú cilinderzárral, akkor a kényelmi funkció kialakítása érdekében egy kulcsos nyitási módra van lehetőség. Nem kell nagy kulcs-csomókat cipelni, egyetlenegy kulcs nyitja a lakás/ház összes zárját, zárbetétjét. Ha netán mégis elhagynának egy kulcsot, akkor mi gondoltunk erre is, hogy ne kelljen 8-10 zárbetétet méregdrágán cseréltetni. Zárszerelő kollégánk akár a helyszínen, vagy az üzletben, egy új 3 db-os kulcsgarnitúrára átkódolja a zárakat, a drága zárcsere árának töredékéért.

Amennyiben érdekes lehet Önnek a rim cilinder felhasználása, hívjon minket, kérjen ajánlatot! Mi raktárkészletről biztosítjuk a felső másodzár külső rim körcilinderjét!

Hívjon minket a 06-30-265-5531 telefonszámon vagy írjon nekünk a zarszerviz365@gmail.com e-mail címre!

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest