Zárbetét biztonsági szint, fokozat

A zárbetét biztonsági jellemzői a következők lehetnek: fúrásvédelem, törésvédelem, maghúzás elleni védelem, sav elleni védelem, letapogatás elleni védelem, kulcsmásolás elleni védelem.

A betörőknek általában elég komoly eszköz-palettájuk van a betörés végrehajtásához, de igazából az időfaktor az, ami a főszerepet játssza, amiből kevés van. A zárbetét biztonsági szintjét a zárbetét belsejében elhelyezkedő alkatrészek határozzák meg, ez alapján adja meg a zárgyártónak az európai bevizsgáló szervezet a tanúsítványt, és ez alapján készül el a hazai MABISZ minősítés is.

Mind az RB Keylocx, mind az RB LOCXIS zárbetét a MABISZ által lett bevizsgálva, honosítva, ami alapján a magas MABISZ 5 és 6 ajánlást érték el.

Ahhoz, hogy egy zárbetét komoly biztonsági szintet érjen el, elég sok mindent kell tudnia a biztonság területén. Nem árulunk el titkot azzal, hogy a zárbetétek többsége, melyeket barkácsáruházakban, webáruházakban lehet kapni és az áruk 10.000 Ft alatt van, nem nyújtanak nagy biztonságot, hiszen ezek leginkább MABISZ 3-4 besorolásúak. Maximum a kertkapuba javasoljuk az ilyenek használatát, vagy tárolóba, de aki komolyan gondolkodik a lakás védelmében az a bejárati ajtóba ezeket nem teszi. Olyan terméket kell keresni, ami biztonságos és a MABISZ besorolása magas, azaz többfajta nyitás elleni védelemmel is el van látva.

Mi kizárólag magas védelmi szintű zárakkal foglalkozunk, persze ezek nem olcsó zárak, viszont megfelelő és kellő védelmet nyújtanak az ajtónak, a rácsnak, a lakásnak. Továbbá kihangsúlyoznánk, hogy az izraeli zárbetétek nem tömegcikkek a többi gyártó tucattermékeivel szemben, amelyeket bárhol meg lehet vásárolni. Ilyenkor a multik, a webáruházak, a zárüzletek versenyeznek a 10-30 százalékos árrésért. Ezt is meg lehet érteni, mert mindenki a haszonból él, de mi több pénzért magasabb védelmi és biztonsági szintet adunk, a minőségről nem is beszélve!

A zárbetét biztonsági fokozata a minőséggel mindig arányban van. Ha jó a minőség, a gyártó odafigyel azoknak az alkatrészeknek a behelyezésére, amelyek megakadályozzák a manipulációs zárnyitást, így a betörési kísérlet hiábavaló próbálkozás marad. Egy Kínában készült zárbetét maximum az olcsóság igényének felel meg az 5 db fényes kulcsával és a papír, kamu védőkártyával, mely semmit nem ér. Ellentétben egy jól legyártott európai vagy izraeli zárbetéttel. Nem beszélve a kulcsmásolásról, amikor boldog-boldogtalan másolja a zárbetétek kulcsait, és nem nyomon követhető a kulcsok másolása, ami az ügyfél védelmét szolgálná, ha valódi másolásvédelem fedné, azaz a kódkártya, rajta a kódokkal.

Az izraeli zárak kulcsait csak a híres budapesti Kulcskirályban lehet lemásolni, azzal a plasztik kódkártyával, mely a zárbetét dobozában található. Erre vigyázni is kell, mert kártya nélkül nincs kulcsmásolás! Ezt szigorúan be is tartják! Hallottunk már arról, hogy a hasonló nevű, budai zárboltban hozzáértés hiányában próbálták lemásolni az RB kulcsait, mert a kedves ügyfél nem a Kulcskirályba ment be, és rá is másolták egy abszolút nem megfelelő nyerskulcsra, ami persze az ajtót és a zárat nem nyitotta! Tehát fontos a kódkártya, és fontos a Kulcskirály, mert máshol ezt nem tudják lemásolni!

Ha jó zárbetétet szeretne, akkor telefonáljon nekünk, vásároljon tőlünk! Mi segítünk az Önnek megfelelő típus kiválasztásában, és segítünk a méret meghatározásában, de a méretet Önnek kell lemérnie! Legyen szó akár egyszerű zárbetétről, fogaskerekes zárbetétről, akár belülről tekerőgombos vagy vészfunkciós zárbetétről, nálunk jó helyen jár! Ügyfélszolgálatunk elérhető hétfőtől péntekig, ahol 8 és 20 óra között várjuk a hívását!

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest