Érdemes e különbséget tenni a zárbetétekben, ha más és más korosztály vagyunk

A piacon található zárbetétek kapcsán ma már óriási különbségek vannak. Még mindig sok az egyszerű zárbetét, melyek csak fúrásvédelemmel vagy még azzal sincsenek ellátva. Kaphatók azonban olyan magasabb biztonsági fokozatú zárbetétek is, amelyek a finomnyitás-, fúrás-, törés- és másolás ellen is védve vannak. Természetesen minél magasabb a biztonsági kategória, annál magasabb a minőség, ezáltal az ár is. A zárbetétekhez elérhetők különféle kényelmi funkciók is. Ez alapján próbáljuk mai írásunkban összeszedni, hogy milyen korosztálynak, milyen típusú zárbetétet ajánlunk, melyeknek a kezelése megkönnyíti az adott korcsoport életét.

Zárbetétek idősek számára – könnyen használható és megbízható

Az idősek számára mindig remekül használható egy kényelmi funkció, mégpedig az úgynevezett belső tekerőgomb. Természetesen nem minden típusú zárbetétre lehet belső tekerőgombot szerelni. Mivel cégünk izraeli zárbetéteket használ és értékesít, így mi az izraeli zárbetétre rá tudjuk szerelni a belső tekerő gombot.

Ez a megoldás több szempontból is kedvező lehet az idősebb emberek számára. Az első és legfontosabb, ha belülről rátekerik a tekerőgombot, az ajtó mindig zárva van, így nem kell a kulcsot benne hagyni a zárban, vagy bevásárlás után keresgetni a kulcsot és zárogatni az ajtót. Fontos továbbá, hogy ha belülről be van zárva az ajtó a tekerőgombbal, kívülről a később hazaérkező családtag a saját kulcsával ki tudja nyitni az ajtót. Ez egy esetleges rosszullét esetén is működik, így a segítségre érkező családtag be tud jutni, ha zárva van az ajtó. A tekerőgomb kezelése könnyű, nagyon sokan szeretik.

Javasoljuk az idősebb korosztálynak a biztonságos, 5 kulccsal rendelkező, másolásvédett Keylocx zárbetétet, mely egyben törésvédelemmel és zárpikkelés elleni védelemmel is el van látva.

Zárbetétek a Z és Y generáció számára

A fiatalabb generáció számára mindenféleképpen az okos megoldásokban kell gondolkodni. Az okos zár, okos ajtó, okos lakás a jövő. Ehhez természetesen megfelelő állapotban lévő ajtó szükséges, hiszen hiába is szeretnénk okos-megoldást egy 40 éves fa ajtóra vagy akár egy olasz biztonsági zárral ellátott trezor ajtóra, ha az ajtó régi, nincs tökéletes állapotban. Akkor az okos zár nem fog segíteni.

Az okos zárak általában vészfunkciós zárbetéttel működnek, melyet kívülről okostelefonnal működtethetünk, de tartozhat hozzá klaviatúra vagy ujjlenyomat olvasó is. Az okos zárakhoz érdemes minőségi zárbetétet használni, melyekkel kevesebb a minőségi probléma, így a minőségbeli hibák (pl. akadás) nem jönnek elő ezeknél a záraknál. Kínai okos-zárak használatát nem javasoljuk, mert megbízhatatlanok! Bár a szakvéleményünk az, hogy az okos-záraknak még kell jó pár év, mire eljutnak arra a szintre, hogy megfelelő védelmet, illetve tökéletes működést tudjanak biztosítani.

A fiatalabb generációnak ajánljuk a biztonsági LOCXIS zárbetét használatát, mert könnyen vészfunkciózható és hosszútávú megbízható működést produkál! Nem utolsósorban a legmagasabb Mabisz tanúsítvánnyal rendelkezik.

Zárbetétek középkorúaknak

A ma középkorú korosztály (X generáció) részére, akik már családdal rendelkeznek, vagy akár házasságban/élettársi kapcsolatban élnek, vagy éppen egyedül nevelnek gyerekeket, vagy netalán szinglik, mindenféleképpen magas biztonsági fokozatú és minőségű zárbetétek használatát javasoljuk, bármilyen bejárati ajtóról is legyen szó. Ennek a korosztálynak nem feltétlenül szükséges belülről tekerőgomb, bár az mindig jól jön. A kényelmi funkciók között meg kell említeni a vészfunkciót, mely egy jó megoldás, hogy ha esetleg a gyerek vagy bárki más belülről bezárja az ajtót, akkor a később hazaérkező családtag a saját kulcsával kívülről ki tudja nyitni még akkor is, ha belülről az ajtóban benne van a kulcs. Javasoljuk nekik a tekerőgombot is, ez is megfelelő megoldás lehet. A használata mindenesetre könnyebb, és a kisgyerekeknek a koncentrációs képességet sem haladja meg a használata. Ha a gyerek akár viccből is kizárja a szülőket, mert épp kilépnek egy pillanatra, a saját kulccsal simán nyitható az ajtó kívülről. Javasoljuk akár a LOCXIS, akár a duplán törésvédett, prémium minőségű SKG zárbetét használatát!

Zárbetétek kisgyermekes családoknak

A kisgyermekes családok számára szintén magas biztonsági fokozatú betétet ajánlunk, hiszen nem lenne jó, ha bárki meglátogatná őket akkor, amikor nem számítanak rá. Az anyukáknak így is elég sok feladata van, ne kelljen még azzal is foglalkozni, hogy folyamatosan szemmel tartják a bejárati ajtót. Ide mehet egy Keylocx vagy LOCXIS izraeli zárbetét és szintén alkalmazhatjuk a belső tekerőgombot, amennyiben a gyerek még kicsi és nem tud hozzáférni. Viszont, ha már nagyobb és esetleg játszadozna tekerőgombbal, akkor a belül a kulcsos változatot javasoljuk, vagy pedig akár egy másodzár felszerelését is lehet alkalmazni. Ez is megfelelő megoldás lehet a biztonság érdekében.