Zárbetétek összehasonlítása biztonság szempontjából

Nem egy bonyolult feladat, csak meg kell nézni a gyártót és a származási országot. Ha az van a dobozra ráírva, hogy PRC vagy hogy „Made in China” akkor felejtős, nem szabad megvenni! A kínai zár nem jó, maximum egy évet bír és biztonságilag semmit nem ér, nem is véd! A választás előtt beszéljünk szakemberrel, ne bolti eladóval és ne webáruházzal, hanem olyan szakembert kérdezzünk meg, aki minden nap ezzel foglalkozik.

Ráadásul ő látja a betörési kísérleteket, eszközöket, módszereket, ezért nagy tapasztalattal bír. Az olcsó nem jó, csak kertkapuba, tárolóba. Mindig nézzük meg, milyen az ajtónk, mennyi a rászánt keret, és mi a cél a zár tekintetében.

Olcsó zárbetéttel kb. addig jutunk, mint a háromezer forintos cipővel. Nem kell hangsúlyozni, hogy miért, remélem senkinek. Nagy a kínálat az olcsó, rossz minőségből, de ezekre nemet kell mondani, mert csak a baj van velük. Ha a középút van választva, az mindig jó.

Ezért jók a mi zárjaink és áraink. Egy feltört, betört lakás látványa nem túl szép, pláne, ha ki is fosztanak minket, amit pedig egy jó zárbetét megakadályozott volna!

Egyszerű zárbetét alkalmazása bejárati ajtókba

Az egyszerű betétek jó pl. kertkapuba, tárolóba vagy bármilyen olyan nyílászáróba, ami csak arra való, hogy lélektani erővel bírjon. Mi, forgalmazóként ilyen zárbetéteket egyáltalán nem tartunk és nem is fogunk. Az indoklás, mert mindenki ilyet árul és tömegtermékként szórják maximum a haszon miatt.

Mint említettük, ezek nem érnek semmit a bejárati ajtóba, nem is ajánljuk senkinek! Ha mégis ilyet vesznek, ne csodálkozzanak, ha váratlan látogatójuk lesz! Pár szó azért, hogy megértsék. 2000-3000-4000 forintért vásárolt zárbetét Önök szerint mit érhetnek úgy, hogy azon már a magyar kereskedő haszna is rajta van? Sokan nem látják át, hogy mit veszítenek, ha olcsó, kínai zárbetétet vesznek, csak akkor, ha meghibásodás miatt nem nyílik az ajtó vagy ha betörő járt a lakásban. Egy zárszerviz munkadíja, kiszállása többe kerül, mint egy jó zárbetét, így jobban jár, ha saját magának megveszi és kicseréli az ügyfél a zárbetétet.

Vásároljon tőlünk, forgalmazótól és zárszerviz vállalkozástól betörésbiztos zárbetéteket, előzze meg a bajt! Mi tudjuk, miről beszélünk, mert mi is ezeket szereljük!

Hívjon minket az alábbi telefonszámon és mi segítünk önnek a megfelelő zárbetét kiválasztásában: 06-30-265-5531

Ajtózárbetétek méret, hossz, kivitel alapján

Vannak alapméretű zárbetétek, ezek általában a leggyakoribb méretek, ilyen pl. a 30×30, vagy az izraeli gyártó esetében 31×31 mm osztású. De léteznek aszimmetrikus kiosztásúak is, mint pl. 35×55 vagy 46×38 mm. A zárbetét méretét mindig a régihez igazítva vásároljuk meg, ezt egy mérőszalaggal tudjuk lemérni.

Fontos, hogy a zárbetét külső oldala színben legyen az ajtó vagy a zárcímke síkjával, hogy ne lehessen hozzáférni, rongálni. A betörők igencsak szeretik a kilógó zárbetéteket, hiszen ezeken tudják alkalmazni zártörő célszerszámjaikat, amiket a neten vásároltak. Sajnos már mindenfajta zárnyitó eszközöket lehet venni a neten, ami még hivatalos is, csak a használatát bünteti a törvény.

Csak egyfajta módszerrel lehet ellene védekezni, ha jó minőségű, Izraelben készült zárbetétet vásárol és szerel be, amelyek így nem nyithatók! Kétféle opciót is ajánlunk ajánlunk a betörés megelőzésére.

Az egyik az RB Keylocx másolásvédett zárbetét, ami több mint 30 különböző méretben, Mabisz 5-ös minősítéssel, gyárilag 5 kulcsos kiszerelésben. A másik pedig egy Mabisz 6-os minősítésű 3 kulcsos, prémium zárbetét, ez az RB LOCXIS típus. Ezeknél is rengeteg méretet tudunk kínálni megvásárlásra. A mi zárbetétjeink jók a műanyag ajtókba, a HiSec és Secdoors kínai ajtókba, a szintén izraeli Multilock és Superlock biztonsági ajtókba egyaránt. Nem kell más, csak a zárbetét pontos hosszát, osztását, méretét megadnia és máris jöhet érte hozzánk!

Válassza Ön is a biztonságot!