Zárbetétre tekerőgomb, kényelmi funkció

A zárbetétek alapból kulcs/kulcsos kivitelben készülnek. Ahhoz, hogy belüről kulcs helyett forgatógombot szereljünk a zárbetétre, utólagos rászerelést igényel. Ezt is megoldjuk azonban egy munkanapon belül. Itt szintén fontos a méret, a kiosztás és hogy melyik oldalra szereljük a tekerőgombot. A zárbetét tekerőgombjának legnagyobb előnye, hogy a belülről rázárt ajtózárbetét kívülről kulccsal nyitható. Tehát nem kell nyitva hagyni az ajtót a későn hazaérők számára például. A tekerőgomb nemcsak kényelmi funkció, hanem egyben vészfunkció is, főként idősebbeknél szoktuk ajánlani, ahol elfelejtik a zárból kihúzni a kulcsot. Ha netán baj van, akkor a hozzátartozók kívülről egy saját kulccsal be tudnak menni és nem kell a zárbetétet tönkretenni.

Másolásvédett zárbetét vásárlása

A másolásvédett zárbetétek raktárról elérhetők nálunk, igazi jó minőségű, izraeli kivitelben, a legmagasabb SKG és LOCXIS és jó erős, középkategóriás Keylocx típusokban.

A másolásvédelem lényege, ahogy a szóban is benne van, hogy a zárbetéthez a gyártó szabadalmi védelmet kér egy bizonyos időre, tehát a kulcs csak nagyon szűk rétegben másolható, azaz bizonyos helyeken. Ez minden esetben az ügyfelet védi az illetéktelen kulcsmásolóktól. Cégünk ügyel a nyerskulcsok kiadására és felügyeli azoknak a sokszorosítását. Magyarországon két partnerünknél másolnak kulcsot ezekhez az Izraelben készült minőségi zárbetétekhez, amelyekhez a gyártó csomagolja a plasztik kódkártyát. A kódkártya számokkal, betűkkel van ellátva, amelyek a kulcsszáron lévő furatok pontjai, csapméretei. A további kulcsok készítéséhez elég a kódkártyát vinni a kulcsmásoló szaküzletbe. A kártya elvesztése esetén kulcsmásolást nem tudnak partnereink biztosítani, tehát a kártyára vigyázni kell!

Profi, betörésbiztos, törésvédett zárbetét

A zárbetét kategóriájában a legbiztonságosabb és egyben a legerősebb törésvédelemmel ellátott az SKG zárbetét. A méretválaszték itt nem olyan tág, mint a Keylocx vagy LOCXIS esetében, de próbálunk olyan méreteket tartani, ami kelendő és a legtöbb olyan ajtóba felhasználható, mint pl. HiSec vagy Secdoors. Az árát tekintve, nem olcsó termék, de a biztonság mindennél többet ér! Az SKG zárbetét eleje letörhető, illetve egy acélhíd is védi és erősíti az A és B oldalt összekötő részt.

Azonos zárlat készítése több zárbetétből

Az azonos zárlat egy nagyon praktikus dolog, hiszen eldobhatjuk a kulcs-csomót, nem kell keresgetni a sötétben, melyik kulcs, melyik zárba való. Tehát egy kulccsal, 2, 5, 10 vagy számtalan zárbetétet tudunk nyitni. Ilyenkor felmerül a kérdés: mennyire biztonságos ez így? Rövid válasz: abszolút biztonságos!

Az azonos nyitású zárbetéteket egyedi igény szerint meg tudja vásárolni cégünknél. A zárbetétek mérete és kiosztása szükséges hozzá, továbbá a darabszám. A zárak azonosítását mi végezzük el. Mivel egyedi megrendelés alapján rakjuk össze a zárbetéteket, így előrefizetéssel lehet ezt megrendelni. Tehát erre nem vonatkozik az internetes vásárlás szabálya, így nem gondolhatja meg magát a megrendelő.

Az azonos zárlat készítése javasolt már két darab zárbetétnél is, pl. egy társasházi kétzáras ajtó esetén. Ám a legnagyobb hasznát valójában egy családi háznál veszi az ember, ahol van kertkapu, tároló, garázs, bejárati ajtó, hevederzár, postaláda. Itt hangsúlyoznánk ki, csakis zárbetéttel működő záraknál tudjuk az azonos nyitást elkészíteni. A régi, ún. egytollú vagy zászlós kulcsoknál nem.

Azonos zárlat rendelhető Keylocx interaktív csapos izraeli zárbetétből, vagy prémium kategóriás LOCXIS zárcilinderekből.