Zárbetétre tekerőgomb vagy vészfunkció – miért is jó

Ugyanúgy, mint az autóknál a napfénytető, az automata váltó kényelmi funkciót lát el, csak ezek nem annyira elterjedt dolgok, sőt, sokan nem is tudják, hogy létezik ilyen.

A tekerőgombot minden esetben a lakás belső feléről szoktuk a zárbetétre rászerelni. A zárbetét vásárlása előtt meg kell határozni az ügyfélnek a zárbetét méretét, ez pedig úgy kivitelezhető, ha a régit kiveszik az ajtóból és lemérik a rögzítő furat jobb- és bal távolságát.

Tekerőgombot RB LOCXIS Mabisz 6-os minősítésű, 3 kulcsos zárbetétre, illetve RB Keylocx Mabisz 5-ös minősítésű, 5 kulcsos, interaktív csapos zárbetétre tudunk felszerelni, 30 különböző méretben, raktárról, akár egy munkanapon belül. A tekerőgombot 60 mm hosszúságig tudjuk rászegelni a zárbetétekre, ennél hosszabbat nem gyártanak. A tekerőgomb 6000 Ft többletköltséget jelent a zárbetét árán felül. A tekerőgomb egy kényelmi funkció, hazaérkezés után nem kell kulcsozni, egy mozdulattal zárható vele az ajtó. A későn hazaérkezők számára sem probléma így a bejutás, hiszen kívülről kulccsal bármikor nyitni-zárni lehet a zárcilindert.

Egyszóval a tekerőgomb nagyon jó, ajánljuk mindenkinek! Idős embereknek pláne, mert ha véletlenül rosszul lesznek és nem tudnak az ajtóig elmenni, a családtagok számára szintén nyitható a zárbetét kívülről, nem kell zárt ajtó esetén azt tönkretenni, szétverni.

A tekerőgomb kézre áll, könnyen fordítható, lapított forma, rajta a gyár logója, szatén színű.

A vészfunkció, azaz a prior kuplung szerepe, feladata

A vészfunkció hasonló elven működik, mint a tekerőgomb, csupán annyi a különbség, hogy kívül-belül kulccsal működik. A lenti képeken látható tolókavivő helyére egy rugós belsejű tolókavivőt szerelünk be. Ez sem az alapzárbetét tartozéka. Szinten 6000 Ft többletköltséget jelent ennek az alkalmazása a zárbetéten. 

A vészfunkció arra jó, ha a zárban belül benne van a kulcs, bármerre elfordítva, kívülről ki lehet a zárat nyitni egy másik kulccsal.

Ezt a vészfunkciót csakis az Izraelben készült RB Keylocx vagy LOCXIS zárbetétre tudjuk felszerelni, mert ezekhez gyártották. Más gyártó zárbetétjeihez nem alkalmazható!

A vészfunkció semmilyen nehézkes működést nem eredményez. Ajánljuk időseknek, akik benne hagyjak a kulcsot a zárban; kívülről fix gombos ajtóknál, ahol behúzzák az ajtót, belül meg benne marad a kulcs a zárban és van valahol tartalék kulcs lerakva; valamint kisgyerekeseknél, akik játszásból ráfordítják a kulcsot és kizárják a lakásból a szülőket.

Az RB izraeli zárbetétek sokszínűsége

Fent említettünk két dolgot, amit szinten tudnak az izraeli RB zárbetétjei. Ezen kívül megemlítjük a zárbetét hosszútávú működését, megbízhatóságát és a legmagasabb biztonsági fokozatot, melyek a 2021-es elvárások megkövetelnek.

Az RB zárbetétjeink 3 és 5 kulcsos kivitelűek, kódkártyával rendelkeznek, ez a másolásvédelmet biztosítja az ügyfél számára. Tehát a szükséges extra kulcsok másolása csak a kódkártya felmutatásával lehetséges partnereinknél.

A zárbetét továbbá fúrásvédett, törésvédett, saválló, zármanipulációs nyitás, azaz finomnyitás ellen védett. Alkalmazható bejárati ajtóban, kínai ajtóban, tároló ajtóban, garázsajtókban, hevederzárakban, fémredőnyökben, kertkapukban. Azonos- illetve főkulcsosrendszer is készíthető belőlük. További részletekkel kapcsolatban, hívja ügyfélszolgálati telefonszámunkat hétköznapokban!

Zárbetétre tekerőgomb vagy vészfunkció - miért is jó
Zárbetétre tekerőgomb vagy vészfunkció - miért is jó