RB zárbetét fogaskerekezés

Sokan nem tudják, hogy a zárbetétnek a közepén nem csak tolókavivő, vagy másnéven zárszakáll, működtetheti a zárat, hanem különböző fogszámú fogaskerekek is hajthatják a zárakat.

Ezek a fogaskerekek a magyar piacon hevederzárak fogasléceit forgatják a különböző típusú hevederzárakban, mint pl. BARLOCK, Miskolci, Prezidium, Magzett, Ajtómentő, Turiss, Iseo, valamint a biztonsági ajtókban lévő, hárompontos, fogasíves, Mul-T-Lock és Superlock szerkezeteket is.

Az izraeli RB zárbetét kiválóan alkalmas mind a hevederzárak, mind a biztonsági ajtókban lévő zárak meghajtására. A zárbetét méretét mindig az ajtóvastagság határozza meg. Az RB cilinder széles méretválasztékával szinte minden ajtóba beszerelhető. Az RB zárbetét a gyártótól zárszakállal érkezik hazánkba, tehát a fogaskerék már itt kerül felszerelésre az alkalmazási terület szerint. A zárbetét fogaskerekezését kizárólag zárszaküzletben vagy hozzáértő zárszervizes szakemberrel végeztesse el!

A biztonsági ajtóban lévő zárbetét fogaskerekének nagy holtjátékkal kell bírnia, mert a nyitási és zárási műveletnél hosszabbak a záródási pontok. Tehát ha a fogaskeréknek nincs holtjátéka, akkor nem biztos, hogy kijön a kulcs a zárás után, mert olyan állásba kerül a henger, hogy nem engedi ki a kulcsot.

Az RB zárbetét interaktív csaprendszerű, fúrás-, savazás-, finomnyitás-, magkihúzás-, illetve törés ellen van védve. A LOCXIS kulcsai pedig másolásvédelemmel is el vannak látva. A Keylocx cilinderhez is tartozik kártya, amely szintén a másolásvédelmet szolgálja és a könnyebb, pontosabb kulcsmásolást segíti elő. Az izraeli RB zárak kulcsait már nem kulcsról kulcsra másolják, hanem egy félautomata kulcsvágó gépen vágják ki a beállított kódok alapján.

Nagy előnye továbbá a zárbetéteknek, hogy a kulcs-szára hosszú, vékony, vállnyak nélküli, így minden forgógyűrűs, rozettás pajzson könnyedén átmegy. Például, Superlock és Mul-T-Lock ajtók, hevederzárak és szoros forgógyűrűs kínai, HiSec ajtók.

Ami fontos szempont, a fogaskerék minősége és anyaga. Ha lehet, érdemes mindig gyári fogaskerekeket használni, hogy ne kelljen reszelgetni, igazítani a vastagságán, furatán, mert hosszútávon ez átfordulást eredményez.

Az RB zárbetétbe semmilyen olajat nem szabad tenni, mert gyárilag a saját kenőanyagukkal el vannak látva. Ebbe grafitport szórni nem szabad, mert bemocsarasodhat a grafit a kenőanyag keveredésével.

Amennyiben Önnek hevederzár-betétre van szüksége, vagy azt cseréltetni szeretne, akkor bátran ajánljuk az RB izraeli zárbetétet! Több méretben, helyszíni munkavégzéssel, zárcserével! Ha a már meglévő, Mul-T-lock vagy Superlock biztonsági ajtóba szeretne zárat cserélni, esetleg vásárolni, hívja diszpécser-szolgálatunkat, hétfőtől péntekig, 8 és 20 óra között!

06-30-265-5531