RB zárbetét tekerőgomb szerelés

Sajnos a zárbetétek javarésze nehézkesen alakítható tekerőgombossá, vagy több alkatrész kell hozzá, és nincs hozzá belső tekerőgomb

Nagyon sokan szeretik azt, ha az ajtózáron belülről nem egy kulcsnyílás van, hanem egy forgatható gomb, amely elfordításával, egy laza mozdulattal zárható az ajtó. Sok ilyen jellegű megkeresésünk van, hogy vagy az alsó, vagy a felső zárat úgy alakítsuk ki, hogy a belső oldalról ne kelljen kulcsot használni, csak a forgatógombot.

Az RB zárbetét méret-szortimentjének köszönhetően, minden méretére lehet tekerőgombot szerelni, a legkisebb mérettől, akár a legnagyobbig. Pl.: 30, 35, 40, 45, 50, 55, 60 mm nagyságú belső hengerre felszerelhető a forgatógomb kompletten.

A tekerőgombnak nagyon sok előnye, szerepe van, ezért is ajánljuk az RB zárbetéteket, mert nem csak kiváló minőségűek és teljes körűen védettek, de könnyedén tekerőgombozhatóak is.

Ilyen előny például, ha valaki rosszul van a lakásban és belülről be van zárva a tekerőgomb, akkor kívülről kulccsal simán ki lehet nyitni és nem kell szétfúrni, majd kicserélni a zárbetétet. Sok esetben az emberek úgy zárják ki magukat a lakásukból, hogy kívülről a kilincs fix, és benne hagyják belülről a kulcsot és az ajtó bezáródik. Ha belülről tekerőgomb van kiépítve, és nálunk van a kulcs, akkor egy mozdulattal ki lehet az ajtót nyitni.

Kínai HiSec ajtók alsó- és felső zárjainak a helyére kiválóan alkalmas az RB zárbetét, mely már finomnyitás- és törés ellen is védve van, és ezekre már kényelmi funkcióként tekerőgombot is tudunk szerelni.

A tekerőgomb formája egy lapos, ellapított rézgombocska, mely kézreálló és könnyen elfordítható.

A fordítógomb szerelést házilag nem lehet elvégezni, csakis ebben járatos zárszerelő kolléga végezheti.

Kínai ajtók esetében három méretet szoktunk alkalmazni az RB zárbetét családból, a 31/40, 45/45 és a 31/55 mm méretű zárbetéteket.

Műanyag ajtók esetében, a felhúzó-kilincses vagy kulcsműködtetésű záraknál, szintén kiválóan használható az RB zárbetét. Itt a külső-belső méretet az ajtóvastagság határozza meg. Az előforduló mértek: 35/45, 40/40, 45/45, 40/50 mm. Persze léteznek ennél nagyobb méretek is, azokra is megoldható a tekerőgomb szerelés 60 mm-es méretig bezárólag.

Szinte minden biztonsági ajtóba szerelhető a kényelmi funkciót szolgáló tekerőgomb, egy a lényeg, hogy a zár cilindervezérlésű legyen. Többek között ilyen a Superlock, Mul-T-Lock biztonsági ajtó, a Turul biztonsági ajtó és az összes olasz zárgyártó által forgalmazott biztonsági cilinder-vezérlésű zárszerkezetek. Nem utolsósorban megemlítenénk a hevederzárakat is, mert azokat is hajthatja belülről tekerőgombbal az ügyfél.

Várjuk hívását minden ügyfelünknek, aki kényelmesebbé, komfortosabbá szeretné tenni az ajtaja zárját! Mi megoldjuk ezt egy RB zárbetét és egy tekerőgomb alkalmazásával!

06-30-265-5531