A jó, megbízható, biztonságos ajtózárbetét

Ahhoz, hogy egy zárbetétet jónak lássunk, hogy tudjuk, milyen is az, szakmai szemmel kell nézni. Ehhez pedig zárszakértői tapasztalattal kell bírni, esetleg zárszaküzletben eltöltött, eladói munkakörben szükséges igen hosszú éveket eltölteni.

Az interneten elolvasott vélemények és gyakran ismételt kérdések válaszai egyáltalán nem a jó választ adják az olvasó számára, mert csak általános szakszavakat sorolgatnak, mint pl. a fúrásvédelem, amivel már egy kínai GMB zárbetét is rendelkezik.

A kínai GMB és Anbo zárbetét a magyar lakosság kedvence, és ez sajnos a zárszerviz cégeknek köszönhető. Ők győzik meg arról az ügyfeleket, hogy ezek a 2000 forintos zárbetétek micsoda biztonságot nyújtanak. Persze laikusként ez még el is hihető, mert a zárbetét csillog-villog ,5 kulcs van hozzá, és a kulcsok lapon mart kivitelűek.

Ez a külső esztétika azonban nem meríti ki a jó zárbetét fogalmát, sőt, azt mondanánk erre, hogy olcsó vacak, maximum kertkapuba érdemes tenni. De oda sem ajánljuk, mert nem bírja a párás, esős időt, egy idő után elkezd akadni.

A jó zárbetét az anyagának a minőségében rejlik, tehát maga a zárbetét háza nem műanyagból és különböző vegyes ötvözőkből van kiöntve, hanem minőségi alapanyagot használnak a gyártásnál. Ilyen pl. a sárgaréz, aminek a felületét bevonják még egy kemény anyaggal és így idő- és kopásállósága több tíz évre kinyúlik.

A jó zárbetét fogalmát szerintem egy olyan zárszakértőtől kell megkérdezni, aki el tud vonatkoztatni az olcsó, gagyi hamisítványoktól, és az ügyfélnek minőségi zárbetétet szerel be az ajtajába. Mivel nagyon kevés ilyen zárszakértő van, ezért mi javaslunk, illetve mondunk két izraeli zárbetétet, amelyek jó minőségűek, biztonságosak, és ami a legfontosabb, a magyar emberek számára is a megfizethető kategóriába tartoznak.

RB LOCXIS, Keylocx zárak szerepe

Mi nem vagyunk az izraeli RB cég reklámarca, viszont az elmúlt évek alatt kitapasztaltuk, hogy egy zárbetétnek milyen feltételeknek kell megfelelnie a hibátlan, akadásmentes működéshez. Maga a kulcs anyagának a fontossága áll az első helyen, mivel az igen nagy igénybevételnek van kitéve. A kulcsszár minden nyitásnál, zárásnál ki-be jár a zárhengerbe, ezért ez nem készülhet puha anyagból. Illetve, ha már a kulcsról beszélünk, akkor a másolás szempontját is figyelembe kell venni, mert a kulcsmásoló gépen a marófej a puha anyagon csúszkál össze-vissza, és így nem tud 100 százalékos kulcsmásolatot készíteni.

Az általunk ajánlott RB Keylocx és RB LOCXIS kulcsfeje kényelmes, kézre illő, kulcsszára tökéletes minőségű anyagból van kialakítva. Akár kulcsról kulcsra másolható, akár pedig a kódkártyán lévő betűk és számok alapján, a Silca Futura vagy a Mul-T-Lock Compact kulcsvágó gépen pontosan elkészíthető a duplikáció.

Nálunk a jó zárbetét itt kezdődik, erre lehet garanciát vállalni, mert tökéletes és hosszútávú működést tud biztosítani akár kültéri, akár beltéri ajtóra egyaránt.

Az RB zárbetét kulcsai lapon mart kivitelűek, vízszintesen kell őket a zárba behelyezni. A zárbetét maga fúrás-, finomnyitás-, magkihúzás ellen védett, illetve másolásvédelemmel is el vannak látva. A zárbetétek interaktív csap felépítésűek, tehát csap a csapban működik a zár a nyitáskor, záráskor. Ilyen csaprendszer kizárólag a Mul-T-Lock Interactive és MT5 zárbetétjeinél van még jelen a magyar piacon. Az összes többi zárbetét (még a drágák is) sima, egysoros csapokkal vannak ellátva.

Amennyiben jó, biztonságos és hosszútávon működő zárbetétet szeretne, úgy kérjen szakértői véleményt akár szaküzletben, akár szerelőtől, mi ezeket a zárbetéteket ajánljuk jó szívvel, szakmai szemmel!

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest