A Rav-Bariach vállalat

A Rav-Bariach (RB) gyárat 1973-ban alapították. Biztonsági ajtók készítésével, továbbá zárak és zárbetétek gyártásával foglalkoztak, amely zárakat a "Mul-T-Lock" márkanév alatt forgalmaztak. 2000-ben az ASSA ABLOY megvásárolta a Rav-Bariach zárakat és a cilinderbetéteket gyártó részlegét és ebből született a Mul-T-Lock. Mindeközben a Rav-Bariach tovább folytatta az acélajtók gyártását. 2008-ban a Rav-Bariach-ot Sam Donnerstein 12 millió dollárért szerezte meg, aki jelentős mértékben fektetett be, hogy a vállalatot világméretűvé fejlessze.

2010-ben a Rav-Bariach újra alapította a vállalat zár- és zárbetétgyártó osztályát, már az RB Locks márkanév alatt.

Az RB azóta kifejlesztette és legyártotta a nagy biztonsági fokozattal bíró LOCXIS és Keylocx zárbetét családot, amelyek kiegészítik a biztonsági ajtók körét. Ma hat gyárral, összesen 50.000 négyzetméternyi területtel és több mint 900 alkalmazottal rendelkeznek. A Rav-Bariach teljes körű mechanikus és elektronikus termékeket kínál a világ 50 országban jelenlévő kiskereskedelmi hálózatában, több mint 100 millió dolláros éves forgalommal.

 Az RB a világ legnagyobb acélajtó gyártója, miközben nemzetközi minőségbiztosítási zárrendszereket gyárt a nemzetközi piacokra.

Miközben az ajtók esetében a „muszklis-ember” logóját továbbra is használják, az RB a jövőre vonatkozólag saját egyedi márkajelzés és logó használatát tűzte ki.

Az RB 151-es hengerpalettája szabadalmi védelemmel rendelkezik, és ezek a zárhengerek visszafele kompatibilisek a 115-ös Mul-T-Lock Interactive kulcsprofillal, míg a hagyományos LOCXIS hengerpaletta kompatibilis a 006 Classic profillal.

Ezen kívül számos RFID-fogantyú és elektromos zár található az RB vállalat széleskörű termékpalettáján.