Azonos zárlat készítés

Talán sokan nem tudják, hogy mire is jó az egy kulccsal való működtetés, illetve a hozzá nem értők szájából a legtöbbet elhangzott mondat: „Ha egyforma a zár, könnyebben ki lehet nyitni.” (Amely kijelentés ráadásul nem is igaz!)

Hogy mindenki számára érthető legyen a dolog, íme egy kis tájékoztatás az RB zárbetét széles körben történő felhasználhatóságáról, ezen belül is elsősorban az azonos nyitású/zárású kényelmi funkció kialakításáról.

Nagyon sok ember hatalmas kulcscsomókkal járkál. Egy családi ház zárjainak kinyitásakor, helyiségeinek használatakor 6-7 különböző kulcsot kell használniuk az ott élőknek. Aki például egy társasházban lakik, és van egy alsó zárja, egy felső zárja, meg egy hevederzárja, annak is 3 különböző kulcsot kell keresgélnie a sötét lépcsőházban, vagy a rengeteg táska, szatyor cipelése közben.

A fő- és vezérkulcsos rendszerek előnyeiről most nem beszélnénk, ezekről az adott menüpontban olvashatnak.

Tehát, hogy megértsék, amelyik zárat cilinderbetét működtet, azt képesek vagyunk egy másik kulcskészletre rákódolni, de ehhez tudni kell a méretet, a minőséget (LOCXIS, SKG vagy Keylocx), illetve a darabszámot.

Ha valaki azonos zárlatot szeretne készíteni, a következő a megrendelés menete. Két opció közül tud az ügyfél választani. Az egyik, hogy mi megyünk ki egy helyszíni felmérésre. Ehhez minimum három zárbetétet kell rendelni és egy 6000 forintos díja van a felmérésnek. Itt a helyszínen az ügyfél elmondja az igényeit, mi az alapján kiszámoljuk a költségeket, és munkánk függvényében, két napon belül beszereljük a zárakat, így az ügyfélnek nem kell a részletekkel bajlódnia.

A másik lehetőség, hogy az ügyfél megadja nekünk a zárbetét fajtáját, a darabszámot, a méretet, illetve, hogy melyik mit fog működtetni. Nézzünk egy példát. Hat zárbetétet rendel az ügyfél a LOXCIS zárbetétből. A kertkapuba általában normál méretű, 31/31 mm méretű zárbetét van. A Hörmann szekcionált garázsajtóban egy 10/30 mm méretű félbetét van, a teraszajtóban egy 45/45 mm méretű zárbetét van, a bejárati ajtóban egy 50/40 mm-es zárbetét van, fölötte pedig egy belső tekerőgombos, kívülről rim cilinderes zárbetét van, illetve a postaládáján egy olyan euro-profilú zárbetét található, amit helyettesíteni tudunk az RB postaláda zárjával. Tehát nekünk ennyire részletes tájékoztatás kell, ez alapján tudjuk elkészíteni az egykulcsos zárrendszert, amit személyesen át lehet venni nálunk, vagy vidékre postázzuk. A kikalkulált árat mindig tartjuk, postázás esetén erre csak a postai költség tevődik rá, ami súlyfüggő.

Miért is jó az RB zárbetét?

Izraeli minőség, prémium kategóriás zárcsalád. Fogaskerekezhető, tekerőgombozható, vészfunkciósra kialakítható. Fúrás-, törés-, magkihúzás-, illetve manipulációs zárnyitás ellen abszolút védve van. Interaktív csaprendszerű. Kulcsmásolás elleni szabadalmi védelemmel van ellátva 2030-ig.

Ami a legfontosabb, ha esetleg az ügyfél elhagyja a lakáskulcsot, akkor nem kell újra zárbetéteket vásárolni (zárat cserélni), hanem az ügyfél a már meglévő LOXCIS, SKG vagy Keylocx zárbetéteket kiveszi a bejárati ajtóból, hevederzárból, stb., és beviszi a KULCSKIRÁLY zárszaküzletbe, akkor ott, idejük és munkájuk függvényében, összekódolják, átkódolják egy új kulcskészletre, hogy a régi kulcsok, amit esetleg elhagytak, elloptak, már ne működtessék a zárat. A Kulcskirályban az RB zárbetét kódolása anyagilag a töredéke a zárcsere költségének, de a díjszabást velük kell megbeszélni a 06-1-312-2064-es telefonszámon.

Nem győzzük hangsúlyozni, hogy milyen jó és hasznos egy darab kulccsal nyitni, 5, 6, vagy akár 10 darab zárat/ajtót. Van olyan ügyfelünk, akinek pl. nemcsak a kertes házán lévő zárakat kódoltuk azonosra, hanem a szüleinek a lakását is ugyanaz a kulcs nyitja. Nekik például a kocsi kulcs mellett van egy darab kulcs és nincs hatalmas kulcs-köteg, nem kell állandóan keresgélni. Ha mégis illetéktelen kezébe kerülne a kulcs, akkor sem tudják azt lemásolni a kártya nélkül!

Illetve visszatérve az első mondatra, azért mert egy kulcs nyit több zárat, attól még az esetleges betörőnek minden egyes zárral külön-külön meg kell küzdenie, mert az ő szempontjából teljesen mindegy, hogy mit milyen kulcs nyit, neki a zárbetétet kell rongálással nyitnia!

Kulcslopás esetén pedig teljesen mindegy már a dolog, mert ugyebár a kulcsok az illetéktelen behatolónál vannak, így a zárakat a saját kulcsukkal tudja majd kinyitni.

Aki úgy érzi, hogy kényelmetlen a nagy kulcs-csomó és megbízható, kiváló minőséget szeretne, az válassza az RB-t, és hívja ügyfélszolgálatunkat!

06-30-265-5531

06-30-265-5531