Másolásvédett ajtózárbetét forgalmazás

Annak az izraeli zárbetétnek, amit zárszervizünk forgalmaz és szerel, minden apró alkatrésze eredeti, azaz Izraelben készül nagyon jó minőségben. Cégünk bevizsgáltatta ezt a terméket, melyet a MABISZ a 6-os, legmagasabb biztonsági kategóriába sorolt, a teljeskörű mechanikai védelme miatt. Annyit jelent ez, hogy fúrásvédett, maghúzás ellen védett, saválló, törésvédett, valamint finomnyitás- és másolás ellen védett a zárbetét.

A kódkártyás RB LOCXIS kulcsai kizárólag a budapesti Kulcskirályban másolhatók, professzionális, számitógép vezérelt, interaktív kulcskészítő gépen. Ezt a LOCXIS kulcsot Magyarországon csak itt lehet másoltatni! (Nem keverendő össze a budai oldali Zárkirállyal, ami egy másik cég, ott ezt nem másolják!)

A LOCXIS B2A02 profil zárbetétjeinek minden darabjához tartozik egy biztonsági kártya. Ez nem papírból van, hanem műanyag, és ezen a kártyán az interaktív csapok sorszámai vannak feltüntetve számokból és betűkből. Pl. C2, FT50/R, D5, A2, C1. Ezeket a számokat állítja be a kulcsmásoló szakember a Compact II vagy a Silca Futura kulcsvágó gépen. Ezután kezdődik a vagy kézi mozgatással, vagy pedig a Futura számítógépes saját automata rendszer által futtatott programon a kulcsvágás.

Ilyen gép nem sok hazai kulcsmásolóban van, legalábbis nem újonnan vásárolt. A gép ára kb. 4 millió forint (!).

Az izraeli RB LOCXIS zárbetéthez 3 db gyári kulcs tartozik, melyet a gyártó gondosan, alaposan becsomagolt. A gyár biztonsági matricájával ellátottan kerül hozzák, a magyar forgalmazóhoz. Akinek nem elég a 3 db gyári kulcs, az kizárólag a hozzá tartozó biztonsági kártyával együtt tud extra kulcsokat másoltatni.

Mi is az a másolásvédelem tulajdonképpen? Erről annyi kell tudni, hogy a zárbetét kulcsaiba egy mozgó alkatrész lett elhelyezve, amit a gyártó cég szabadalmi védelemmel látott el. Ennek nagyon komoly nemzetközi jogi szabályozása van. Vannak különböző nyerskulcs-gyártó vállalatok (Silca, Erebbi, JMA a legnevesebbek), amelyek fő profilja a nyerskulcsgyártás. Ezek a nyerskulcsok kerülnek a kulcsmásolókhoz, így bárki, bárhol könnyen másoltathat extra kulcsokat.

Kivéve a védett kulcsok esetében. Ilyenkor a nyerskulcsgyártó cégek nem gyárthatják le a nyerskulcsot. Kizárólag a zárgyártó vállalat készít nyerskulcsokat a zárakhoz, zárbetétekhez, amit a partnereknek, forgalmazóknak értékesít. Az RB-től kizárólag cégünk vásárolhat LOCXIS nyerskulcsot, és csak a Kulcskirálynak ad belőlük. Így, nyerskulcs híján, a többi kulcsmásoló ezt nem tudja lemásolni. Ez ennyire egyszerű.

Azt még megjegyeznénk, ha valaki mégis lemásolná a kulcsokat, akkor jogsértést követ el, másodsorban pedig garantálható, hogy a másolt kulcs nem fogja nyitni a zárbetétet.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

Mit jelent a másolásvédelem? Mire jó?

Az izraeli RB LOCXIS zárbetéthez tartozó kódkártya tulajdonképpen a kártya tulajdonosát szolgálja. Ennek szerepe a kulcsmásolásra való jogosultság. A kártyát a kulcsmásoló üzletben át kell adni a szakembernek, aki ez alapján elkészíti a kulcsmásolatot.

Az izraeli zárbetét esetében a kódkártyán feltüntetett számok adják meg a kulcson lévő furatok szélességét, magasságát, mélységét. Ezek a számok azonban összetartoznak egymással. Ezt a kódkártyát biztonságos helyen kell őrizni, nem szabad kiadni senkinek, mert csak ennek jelenlétével tudnak majd kulcsot másoltatni a kulcsmásolónál.

Sokszor történt már meg, hogy zárszerviz keretén belül, az általunk beszerelt zárbetét kódkártyáját az ügyfél elhagyta és a Kulcskirályban nem másolták neki le, pedig ő számlával bizonygatta, hogy ő a tulaj. Nincs kivétel, kártya nélkül nincs másolás! (Emlékezzenek a jogi következményekre!) Ha elveszett a kártya, cseréltesse le a zárbetétet, amihez új kártya tartozik!

AZ RB LOXCIS kulcsaiból csak gyári létezik. Ahol több betét lett cserélve egy ingatlanon belül, ott figyeljenek, hogy a kártyák ne keveredjenek össze, mert minden kulcshoz más interaktív sorszámú kódok tartoznak, így fontos, hogy melyik, melyikhez tartozik. A mai világban különösen fontos a vagyonvédelem, lakásvédelem, ezért olyan zárbetétet érdemes és javasolt alkalmazni, aminek a kulcsmásolása valamilyen joghoz kötött. Nem jó ugyanis, ha egy kulcsot minden sarkon le tudnak másolni.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest