A zárbetét felépítése

A laikus ember számára a zárbetét két részből áll, a kulcsból és ahová azt behelyezi, a zárhengerből (valami zár). Leírjuk részletesen, hogy miről is van szó, ha valakit mégis érdekelne a zárbetét apró részei, hogy hogyan és miként vannak összerakva, felépítve. Mai írásunkban részletezzük a zárbetét teljes alkotóelemeit, részeit. A cikk elolvasása után látni és érteni fogja mi, mit forgat, mi, mit működtet.

Az RB izraeli zárbetétnek két fajtáját forgalmazzuk az RB LOCXIS-t és az RB Keylocx-ot. Mindkét típus másolásvédett és interaktív csapos, továbbá mindkettő fúrás- finomnyitás- és törés ellen védett zárbetét. A cilinderek MABISZ minősítéssel rendelkeznek, mégpedig a legmagasabb, 6-os és 5-ös biztonsági besorolással.

A zárbetét részei: 1-kulcs, 2-ház, 3-zártoldók, 4-zárhenger, 5-zárszakáll (tolókavivő), 6-kuplung, 7-rugók, 8-zégergyűrűk, hosszabbító, toldó hengerek, 8-interaktiv csap külső, 9-interaktiv csap belső, 10-imbusz csaprögzítővég, 11-alsócsap.

A zárbetét működése

Tulajdonképpen a zárbetétben lévő hengert a kulcs fordítja, miután a kulcson fúratok, vájatok ellenőrzik a kódkártyán is feltüntetett külső- és belső interaktív csapok adatait. Pl. a kulcs kezdődik egy C3 vágással, a második csap a másolásvédelmi csap, ami Z-1, ezután a B2, D5 és C1 interaktív csapok következnek. Ezeknek a variánsa több százezerre rúghat, hiszen csap a csapban rendszerről beszélünk, igy megduplázódik a kulcsnyitások lehetősége.

Az RB LOCXIS kulcsa lapon mart kivitelű, tehát vízszintesen kell a zárba helyezni, mindegy, hogy milyen irányból. Egy a lényeg, a kulcs mindig lapjával csússzon a zárhengerbe. A kulcs feje műanyaggal van bevonva, kényelmes, kézre illő, másolás ellen védve van a kulcsprofil 2030-ig.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest

A zárbetét részletes leírása

Az RB LOCXIS izraeli interaktív csapos zárbetét rézből készül. Tulajdonképpen egy hosszú réztömbből darabolják le a megfelelő méretre, és formálják a megfelelő alakúra. Ez a sztenderd európai zárbetét forma, amit sokan egy fordított körtéhez hasonlítanak. Ezután kifúrják a henger helyét a házban, majd kialakítják az alsó csap furatait, kimenetelik a végeit a háznak, bemarják a törésvédelmet a zárbetét két végébe, illetve a zéger gyűrű helyeit, amik a zárbetét hengerét tartják a kicsúszás ellen. Ezután még vannak finomítási munkák a zárbetéten, illetve a felületkezelés van hátra. Legvégül a gyártó logójának a feltüntetése, beütése történik a zárbetét mindkét végébe, mert az RB egy védett márkanév.

A többi alkatrészt külön gépek készítik. Minden zárbetéthez 3 db kulcs tartozik, illetve egy plasztik kártya az interaktív sorszámokkal. Ezek alapján töltik be a zárhengert. Nagyobb méretek esetén toldókat helyeznek be, majd a zárszakállt benne a kuplunggal, és a két hengert jobbról és balról betolják a zárházba. Ezután a két zéger gyűrűt felpattintják a házra és alulról betöltik az alsó csapot, a rugót és az imbusz kulcsos, 5-ös fenékcsavart.

Ilyenkor tulajdonképpen a zárbetét már össze is van rakva. Kipróbálják mind a 3 kulcsot, mindkét irányból, többször is, majd egy másik asztalon kerül sor a csomagolásra. Bizonyos számok után tesztelik a zárbetéteket, hogy nem történt-e valami hiba.

Ezek a zárbetétek kimondottan Izraelben készülnek. Kézzel rakják össze minden egyes darabját, ami időigényes feladat. Egyelőre az összerakás nincs gépesítve, csak a zárbetét alkatrészeinek, anyagjainak elemei.

Válassza Ön is e kiváló terméket! Forduljon hozzánk vásárlással vagy szereléssel kapcsolatban, mi mindenben tudunk az ügyfélnek segíteni.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest