Az ajtózárat működtető zárbetét-henger

Minden zárbetétben, magában a zár házában egy ún. zárhenger található, amelybe a kulcsot kell behelyezni a zár elfordításához. A zárhenger anyaga vagy rézből, vagy valamilyen ötvözetből készül, esetleg rozsdamentes korrózió- és időtálló anyagból. Minél jobb a henger anyaga, annál jobban kopásálló a kulcsok rendszeres ki/be húzogatásával szemben, és úgy van megalkotva, hogy legalább 10 évig bírja a strapát. Persze ezen a weboldalon nem az olcsó, védelem nélküli zárbetétek hengereiről beszélünk, hanem kiemelt teherbírású és nagy kopásállóságú, megbízható, biztonságos izraeli zárbetétről.

A zárhengereket precíz gépekkel készítik, legalábbis az izraeliekre ez a jellemző. Bevágások, bemarások találhatók a hengeren, a furatok, a zár csapjainak a fel-le mozgásához teljes hosszában kulcs-megvezető profil van kimarva, a zárhenger elején vídia fúrásnehezítő ellenállás van behelyezve.

Hasonló hengert alkalmaz a Mul-T-Lock is a széles körű termékpalettájában. A zárhenger behelyezésekor a házba úgy történik, hogy egy zéger gyűrűt pattintanak a zárszakáll mellé a hengerre, különben az kicsúszna a házból és a csapok elgurulnának.

Az RB vállalat széleskörű zárbetét méretet gyárt, de mégsem olyan hosszúságú zárhengereket készít, hogy az teljesen végig érjen a házban. Általában a zárhenger négyfajta méretű lehet az izraeli zárbetéteknél, 30, 33, 35, és ritkábban 38 mm. Pl. egy 60/50 mm méretű zárbetéthez két darab 33-as zárhengert használnak, a többi részt pedig réztoldóval rakják össze. A zárhengerben lévő furatokba kell beletölteni az interaktív külső- és belső csapokat, amelyek számokkal és betűkkel vannak jelölve, pl. C2, D5, A3, Z-1.

A hengerbe helyezett kulcs úgy ellenőrizhető, hogy a betöltött csapok tetejének szintbe kell kerülnie a zárhenger tetejével. Tehát a kulcson lévő furatok mélysége és szélessége határozza meg a szükséges csapokat, amit akár a kártyán szereplő számokkal, akár a kezünkkel tudunk ellenőrizni, mindennek szintben kell lennie. Ez egy nagyon praktikus dolog, és csak nagyon kevés zárbetét rendelkezik ilyennel, talán a Mul-T-Lock Interactive-ot említhetnénk. Az interaktív csapok alkalmazásával a manipulációs zárnyitás 100 százalékosan ki van zárva.

Aki jó minőségű, megbízható zárbetétet szeretne, válassza az általunk forgalmazott RB LOCXIS másolásvédett zárbetétet vagy az RB Keylocx fúrás- és törésvédett zárcilindert. Mindkét zárbetét minőségi bevizsgálásnak lett alávetve. Zárszerviz cégünk folyamatosan teszteli és használja ezeket a cilindereket.

A legjobb reklám az elégedett ügyfél, nekünk abból van jócskán! Törekszünk mindenkinek olyan zárat ajánlani, amivel garantáltan jól jár, megfizethető és kellő védelmet nyújt a lakás biztonsága szempontjából.

Az általunk beszerelt zárbetétekre egy év teljes körű garanciát biztosítunk. Esetleges probléma esetén garanciába cseréljük őket. Akik nem igényelnek szerviz szolgáltatást, azok közvetlenül tudnak tőlünk jó áron vásárolni, akár a LOCXIS, akár a Keylocx kiváló minőségű zárbetétből.

Az alsó két képen látható az RB zárbetét hengerének kialakítása, anyaga, formája. A képek árulkodnak a jó minőségről és a profin kialakított zárhengerről.

A hagyományos sztenderd zárbetétek hengerei sima réz alapúak, semmi extra biztonsági védelmet nem nyújtanak.

rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest
rb zárbetét, rb zárbetét Budapest, zárbetét, zárbetét Budapest